Dermatologie voor huidtherapeuten

Prijs € 133,80

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A.C. de Groot, Johan Toonstra, J.M. Lorist

Hardback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De dermatologie, de wetenschap die zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van huidziekten, is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot huidtherapeut. Huidtherapeuten behandelen immers patiënten met een zieke of beschadigde huid, met als doel om stoornissen of beperkingen als gevolg van een huid aandoening op te heffen, te verminderen of te voorkomen. Naast de belangrijke aandachtsgebieden van littekens, (brand-) wonden, acne, overbeharing, pigmentstoornissen, vaatafwijkingen en oedeem, wordt de huidtherapeut geconfronteerd met een breed scala aan huidafwijkingen en -ziekten. Een gedegen dermatologische kennis is daarom een absolute voorwaarde om het beroep op professionele wijze uit te kunnen oefenen.De inhoud van Dermatologie voor huidtherapeuten is afgestemd op het curriculum van de opleidingen aan de Hogeschool Utrecht en De Haagse Hogeschool en is in nauwe samenspraak met de opleiders tot stand gekomen. Het boek is daardoor toegesneden op de kennisbehoefte van studenten huidtherapie en praktiserende huidtherapeuten, waarbij extra aandacht wordt besteed aan voor hen relevante onderwerpen als de lymfologie, littekens en stralingsschade. Meer dan 900 afbeeldingen illustreren de teksten en vergemakkelijken het herkennen van huidafwijkingen in de praktijk. Elk hoofdstuk eindigt met een overzicht van de huidtherapeutische verrichtingen die kunnen worden uitgevoerd bij de in het betreffende hoofdstuk besproken aandoeningen.Dr. Anton de Groot is voormalig dermatoloog en heeft negen boeken op zijn vakgebied gepubliceerd, waarvan vijf samen met dr. J. Toonstra. Hij is eigenaar van een uitgeverij voor - door hemzelf geschreven - boeken met dermato-allergologische onderwerpen. Daarnaast heeft De Groot een deeltijdonderwijsaanstelling aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.Dr. Johan Toonstra is dermatoloog en verbonden als stafl id aan de afdeling dermatologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Beiden hebben meer dan 150 publicaties in internationale en Nederlandstalige tijdschriften op hun naam staan en zijn nauw betrokken bij het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie.Josètte M. Lorist is huidtherapeut en eigenaar van een kliniek voor huid- en oedeemtherapie in Hellevoetsluis. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van huidzorg en onderwijs. Zij is initiator van de eerste post-hbo opleiding voor huidtherapeuten 'Huidtherapie na Brandwonden' en het hieraan gelieerde 'Netwerk Huidtherapie.'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.C. de Groot, Johan Toonstra, J.M. Lorist
Uitgever
Boom
ISBN
9789059318199
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De dermatologie, de wetenschap die zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van huidziekten, is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot huidtherapeut. Huidtherapeuten behandelen immers patiënten met een zieke of beschadigde huid, met als doel om stoornissen of beperkingen als gevolg van een huid aandoening op te heffen, te verminderen of te voorkomen. Naast de belangrijke aandachtsgebieden van littekens, (brand-) wonden, acne, overbeharing, pigmentstoornissen, vaatafwijkingen en oedeem, wordt de huidtherapeut geconfronteerd met een breed scala aan huidafwijkingen en -ziekten. Een gedegen dermatologische kennis is daarom een absolute voorwaarde om het beroep op professionele wijze uit te kunnen oefenen.

De inhoud van Dermatologie voor huidtherapeuten is afgestemd op het curriculum van de opleidingen aan de Hogeschool Utrecht en De Haagse Hogeschool en is in nauwe samenspraak met de opleiders tot stand gekomen. Het boek is daardoor toegesneden op de kennisbehoefte van studenten huidtherapie en praktiserende huidtherapeuten, waarbij extra aandacht wordt besteed aan voor hen relevante onderwerpen als de lymfologie, littekens en stralingsschade. Meer dan 900 afbeeldingen illustreren de teksten en vergemakkelijken het herkennen van huidafwijkingen in de praktijk. Elk hoofdstuk eindigt met een overzicht van de huidtherapeutische verrichtingen die kunnen worden uitgevoerd bij de in het betreffende hoofdstuk besproken aandoeningen.

Dr. Anton de Groot is voormalig dermatoloog en heeft negen boeken op zijn vakgebied gepubliceerd, waarvan vijf samen met dr. J. Toonstra. Hij is eigenaar van een uitgeverij voor - door hemzelf geschreven - boeken met dermato-allergologische onderwerpen. Daarnaast heeft De Groot een deeltijdonderwijsaanstelling aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Dr. Johan Toonstra is dermatoloog en verbonden als stafl id aan de afdeling dermatologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Beiden hebben meer dan 150 publicaties in internationale en Nederlandstalige tijdschriften op hun naam staan en zijn nauw betrokken bij het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie.
Josètte M. Lorist is huidtherapeut en eigenaar van een kliniek voor huid- en oedeemtherapie in Hellevoetsluis. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van huidzorg en onderwijs. Zij is initiator van de eerste post-hbo opleiding voor huidtherapeuten 'Huidtherapie na Brandwonden' en het hieraan gelieerde 'Netwerk Huidtherapie.'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.C. de Groot, Johan Toonstra, J.M. Lorist
Uitgever
Boom
ISBN
9789059318199
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99