Delicatessen uit een kleine wereld

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Hardback | Februari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De documentaire In een klein dorp in de Aosta vallei wonen Erminio en Attilia, een bejaard koppel dat al bijna vijfenvijftig jaar is getrouwd. Ze delen dezelfde passie:de traditionele bergkeuken. De documentaire toont hoe zij koken, eten en leven op het ritme van de seizoenen. Samen gaan ze wilde kruiden plukken, water halen bij de bron en zorgen ze voor hun moestuin. Deze liefde voor eenvoudig en gezonde gerechten delen zij met hun kleinkinderen, Paul en Sofia. Geluk verborgen in een kleine vallei. "We zijn wat we eten", zegt Joseph Péaquin, maker van de documentaire Delicatessen uit een kleine wereld. Nooit heeft voedsel zo'n invloed opons leven gehad als vandaag. Onze relatie tot koken en voedsel is een spiegelbeeld hoe wij ons verhouden tot de wereld rondom ons. Kiezen we voor Fast food of slow food, homogeniteit of identiteit, eenvoudig of complex voedsel. "In het portret van Erminio en Attilia en hun passie voor de bergkeuken zoekt mijn documentaire een antwoord op deze vragen. Hun passie voor de keuken is een uitdrukking van hun houding tot de regio, de aarde, de mens et de identiteit. Zoals in een sprookje doen ze ons nadenken over onze eigen relatie tot het leven en de ruimte rondom ons. Ze nemen de tijd... om te praten, te veranderen, te kijken, de andere te begrijpen. Ze nemen de tijd... om vrij te blijven."

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Lumiere
ISBN
9789090223131
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
55

Beschrijving

De documentaire In een klein dorp in de Aosta vallei wonen Erminio en Attilia, een bejaard koppel dat al bijna vijfenvijftig jaar is getrouwd. Ze delen dezelfde passie:de traditionele bergkeuken. De documentaire toont hoe zij koken, eten en leven op het ritme van de seizoenen. Samen gaan ze wilde kruiden plukken, water halen bij de bron en zorgen ze voor hun moestuin. Deze liefde voor eenvoudig en gezonde gerechten delen zij met hun kleinkinderen, Paul en Sofia. Geluk verborgen in een kleine vallei.

"We zijn wat we eten", zegt Joseph Péaquin, maker van de documentaire Delicatessen uit een kleine wereld. Nooit heeft voedsel zo'n invloed opons leven gehad als vandaag. Onze relatie tot koken en voedsel is een spiegelbeeld hoe wij ons verhouden tot de wereld rondom ons. Kiezen we voor Fast food of slow food, homogeniteit of identiteit, eenvoudig of complex voedsel. "In het portret van Erminio en Attilia en hun passie voor de bergkeuken zoekt mijn documentaire een antwoord op deze vragen. Hun passie voor de keuken is een uitdrukking van hun houding tot de regio, de aarde, de mens et de identiteit. Zoals in een sprookje doen ze ons nadenken over onze eigen relatie tot het leven en de ruimte rondom ons. Ze nemen de tijd... om te praten, te veranderen, te kijken, de andere te begrijpen. Ze nemen de tijd... om vrij te blijven."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Lumiere
ISBN
9789090223131
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
55

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99