De wereld van renovatie en transformatie

een staalkaart

Prijs € 39,00

Niet beschikbaar

Frank Ir. F. Ph. Bijdendijk, Ad Mr. Ing. A.T. Alderliesten

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Wereld van Renovatie en Transformatie biedt een overzicht van alle aspecten die van belang zijn bij herbestemmen en transformatie. Het is geen standaard handboek, maar het besteedt extra aandacht aan de specifieke aspecten die spelen bij renovatie en transformatie, zoals leegstand, BTW, financieringsconstructies en duurzaamheid. Het boek is geschreven door diverse auteurs, ieder expert op hun eigen vakgebied.Na een lange periode van nieuwbouw bevindt Nederland zich op een omslagpunt van bouwen naar transformatie, van groei naar stabilisatie of krimp. Dit zorgt voor allerlei nieuwe uitdagingen, waar financiën en economie mogelijk dominanter zijn dan proces, wetgeving en techniek.Onder andere het Nationaal Plan Herbestemming is al met projecten rond deze transformatie bezig. Dit boek is hier een goede aanvulling op. Iedereen die werkzaam is binnen de ruimtelijke ordening en vastgoedwereld krijgt immers te maken met deze nieuwe realiteit. Denk bijvoorbeeld aan beleidsmedewerkers van de overheid, projectontwikkelaars, ingenieursbureaus, architecten, advocaten ruimtelijk bestuursrecht, medewerkers van corporaties, accountants, taxateurs, ZZP-ers: de hele branche zal zich voor een groot deel moeten heroriënteren.Het boek behandelt niet alleen verschillende, specifieke aspecten van renovatie en transformatie, maar bevat ook vele voorbeelden van de toepassing hiervan. Het boek telt bij elkaar zo'n 300 bladzijden, welke rijkelijk zijn geïllustreerd met afbeeldingen en voorbeelden.Onderwerpen1. Inleiding - Ir. F. Ph. Bijdendijk2. De klant als uitgangspunt voor alle ontwikkelingen - M. Rutten3. Bij-de-hand Bouwen - Ir. C. Hol4. Juridische aspecten; fiscaliteit - Mr. M.A. Wintgens en Mr. J.J. Hoekstra5. Fiscale heffingen - Drs. W.J.A. Ambergen6. De businesscase van energiebesparing in de bestaande woningbouw - Prof. Dr. Ir. J.D.M. van Hal7. Van waarden naar waarden - Drs C.C. Zachariasse RA8. Taxatie van marktwaarde bij renovatie en transformatie - Dr. P. Nelisse FRICS RT9. Financieren van renovatie en de businesscase - Ir. J.M. Buruma en R. Rötscheid MFE10. Samenwerking binnen de keten - Dr. ing. M. Noordhuis11. Nieuwe verhouding tussen eindgebruiker en eigenaar - J. Vogel12. De zin en onzin van 'nieuwe verdienmodellen' voor transformatie en renovatie - J. in 't VeldHoofdredactie: ir. F. PH. Bijdendijk en mr. ing. A.T. AlderliestenISBN: 9789491930560

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank Ir. F. Ph. Bijdendijk, Ad Mr. Ing. A.T. Alderliesten
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930560
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

De Wereld van Renovatie en Transformatie biedt een overzicht van alle aspecten die van belang zijn bij herbestemmen en transformatie. Het is geen standaard handboek, maar het besteedt extra aandacht aan de specifieke aspecten die spelen bij renovatie en transformatie, zoals leegstand, BTW, financieringsconstructies en duurzaamheid. Het boek is geschreven door diverse auteurs, ieder expert op hun eigen vakgebied.

Na een lange periode van nieuwbouw bevindt Nederland zich op een omslagpunt van bouwen naar transformatie, van groei naar stabilisatie of krimp. Dit zorgt voor allerlei nieuwe uitdagingen, waar financiën en economie mogelijk dominanter zijn dan proces, wetgeving en techniek.

Onder andere het Nationaal Plan Herbestemming is al met projecten rond deze transformatie bezig. Dit boek is hier een goede aanvulling op. Iedereen die werkzaam is binnen de ruimtelijke ordening en vastgoedwereld krijgt immers te maken met deze nieuwe realiteit. Denk bijvoorbeeld aan beleidsmedewerkers van de overheid, projectontwikkelaars, ingenieursbureaus, architecten, advocaten ruimtelijk bestuursrecht, medewerkers van corporaties, accountants, taxateurs, ZZP-ers: de hele branche zal zich voor een groot deel moeten heroriënteren.

Het boek behandelt niet alleen verschillende, specifieke aspecten van renovatie en transformatie, maar bevat ook vele voorbeelden van de toepassing hiervan. Het boek telt bij elkaar zo'n 300 bladzijden, welke rijkelijk zijn geïllustreerd met afbeeldingen en voorbeelden.

Onderwerpen

1. Inleiding - Ir. F. Ph. Bijdendijk

2. De klant als uitgangspunt voor alle ontwikkelingen - M. Rutten

3. Bij-de-hand Bouwen - Ir. C. Hol

4. Juridische aspecten; fiscaliteit - Mr. M.A. Wintgens en Mr. J.J. Hoekstra

5. Fiscale heffingen - Drs. W.J.A. Ambergen

6. De businesscase van energiebesparing in de bestaande woningbouw - Prof. Dr. Ir. J.D.M. van Hal

7. Van waarden naar waarden - Drs C.C. Zachariasse RA

8. Taxatie van marktwaarde bij renovatie en transformatie - Dr. P. Nelisse FRICS RT

9. Financieren van renovatie en de businesscase - Ir. J.M. Buruma en R. Rötscheid MFE

10. Samenwerking binnen de keten - Dr. ing. M. Noordhuis

11. Nieuwe verhouding tussen eindgebruiker en eigenaar - J. Vogel

12. De zin en onzin van 'nieuwe verdienmodellen' voor transformatie en renovatie - J. in 't Veld

Hoofdredactie: ir. F. PH. Bijdendijk en mr. ing. A.T. Alderliesten

ISBN: 9789491930560

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank Ir. F. Ph. Bijdendijk, Ad Mr. Ing. A.T. Alderliesten
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930560
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99