De weg van Christus

Prijs € 19,45

Levertijd: 5-8 werkdagen

Kallistos

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Metropoliet Kallistos van Diokleia - in de wereld Timothy Ware - werd in 1934 uit Britse ouders geboren in Groot- Brittannië, en hij studeerde klassieke talen aan de Universiteit van Oxford. Sinds hij in 1958 tot de Orthodoxe Kerk toetrad verbleef hij herhaaldelijk in Griekenland en in het Midden - Oosten, en bezocht hij het eiland Patmos, de Berg Athos, Constantinopel, Jeruzalem, en Sinaï.In 1965 behaalde hij aan de universiteit van Oxford de graad van Dokter in de filosofie voor zijn onderzoek over de vroege monastieke spiritualiteit in het Christelijk Oosten. In 1966 ontving hij op het eiland Patmos de monnikswijding en werd hij te Londen tot diaken gewijd. Hij is de auteur van tal van wetenschappelijke artikels en boeken zoals: The Orthodox Church, The Power of the Name, The Philokalia (medevertaler), en het boek The Orthodox Way dat vertaald werd en nu onder de titel De Orthodoxe Weg opnieuw wordt uitgegeven.Het onderhavige boek De Orthodoxe Weg biedt een helder geschreven toegang tot de wereld van het oosters Orthodoxe Christendom, met een mooie thematiek waarbij de grote onderwerpen, de "grote lijnen" van de theologie ("opgang tot de mystieke kennis van God") en christelijke geloofspraktijk (de "ascese" en het "gebed") worden belicht aan de hand van welgekozen citaten van de Bijbelse en geestelijke schrijvers uit heden en verleden en uit verschillende tradities (Byzantijns, Syrisch, Roemeens, Russisch, enz.) die achtereenvolgens de revue passeren. Het is deze frisse benadering dat een nieuw venster verschaft op aloude vraagstukken, de lezer wordt uitgenodigd om binnen te treden in een verrassend "actueel" archief van spiritueel denken langs een aantrekkelijk pad aangelegd door deze kunstenaar van het geschreven en gesproken woord. Er ontsluit zich een prachtig panorama van de ineengevlochten synergie tussen de goddelijke en menselijke geest door de geschiedenis heen geschetst door een ingewijde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kallistos
Uitgever
Glagoslav Publications Ltd
ISBN
9789081871846
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Metropoliet Kallistos van Diokleia - in de wereld Timothy Ware - werd in 1934 uit Britse ouders geboren in Groot- Brittannië, en hij studeerde klassieke talen aan de Universiteit van Oxford. Sinds hij in 1958 tot de Orthodoxe Kerk toetrad verbleef hij herhaaldelijk in Griekenland en in het Midden - Oosten, en bezocht hij het eiland Patmos, de Berg Athos, Constantinopel, Jeruzalem, en Sinaï.

In 1965 behaalde hij aan de universiteit van Oxford de graad van Dokter in de filosofie voor zijn onderzoek over de vroege monastieke spiritualiteit in het Christelijk Oosten.
In 1966 ontving hij op het eiland Patmos de monnikswijding en werd hij te Londen tot diaken gewijd. Hij is de auteur van tal van wetenschappelijke artikels en boeken zoals: The Orthodox Church, The Power of the Name, The Philokalia (medevertaler), en het boek The Orthodox Way dat vertaald werd en nu onder de titel De Orthodoxe Weg opnieuw wordt uitgegeven.

Het onderhavige boek De Orthodoxe Weg biedt een helder geschreven toegang tot de wereld van het oosters Orthodoxe Christendom, met een mooie thematiek waarbij de grote onderwerpen, de "grote lijnen" van de theologie ("opgang tot de mystieke kennis van God") en christelijke geloofspraktijk (de "ascese" en het "gebed") worden belicht aan de hand van welgekozen citaten van de Bijbelse en geestelijke schrijvers uit heden en verleden en uit verschillende tradities (Byzantijns, Syrisch, Roemeens, Russisch, enz.) die achtereenvolgens de revue passeren. Het is deze frisse benadering dat een nieuw venster verschaft op aloude vraagstukken, de lezer wordt uitgenodigd om binnen te treden in een verrassend "actueel" archief van spiritueel denken langs een aantrekkelijk pad aangelegd door deze kunstenaar van het geschreven en gesproken woord. Er ontsluit zich een prachtig panorama van de ineengevlochten synergie tussen de goddelijke en menselijke geest door de geschiedenis heen geschetst door een ingewijde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kallistos
Uitgever
Glagoslav Publications Ltd
ISBN
9789081871846
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99