De val van het westen (e-Book)

hoelang houdt de westerse dominantie nog stand?

Prijs € 12,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ian Morris

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veelgeprezen meesterwerk   Ergens rond 1750 ontdekten Engelse ondernemers de verbazingwekkende energie van stoom en steenkool. De wereld veranderde voorgoed. Met de daaropvolgende intrede van fabrieken, spoorwegen en oorlogsschepen werd de wereldwijde macht van het Westen steeds groter. De ontwikkeling van computers en kernwapens heeft de Westerse globale superioriteit verder verstevigd. Nu, aan het begin van de eenentwintigste eeuw, is men echter bang voor de opkomende economische macht van India en China en de (vermeende) teloorgang van het Westen. Om deze mogelijke toekomstvisie te begrijpen, moeten we naar de geschiedenis kijken.   Hoe komt het dat het Westen de afgelopen twee eeuwen superieur was? Houdt deze dominantie stand?   Ian Morris kijkt daarbij naar sociale, geografische, economische en culturele aspecten en zijn boek omspant vijftigduizend jaar geschiedenis. In heldere taal en met grondig beargumenteerde voorbeelden geeft hij duidelijke inzichten.   ‘Dit zijn drie boeken in één: een spannend boek dat leest als een roman, een zeer goed historisch verhaal en een educated guess over de ontwikkelingen in de toekomst. [...] Lees, leer en geniet!’ - Jared Diamond, auteur van Zwaarden, paarden & ziektekiemen   Ian Morris is historicus en archeoloog. Hij is hoogleraar Klassieke Oudheid, hoogleraar Geschiedenis en directeur van het Archeology Centre aan Stanford University. Hij heeft al vele boeken geschreven, waaronder boeken over de Griekse geschiedenis en de economie in de Oudheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ian Morris
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000311347
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2012
Bestandsgrootte
7337363 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
880

Beschrijving

Veelgeprezen meesterwerk

 

Ergens rond 1750 ontdekten Engelse ondernemers de verbazingwekkende energie van stoom en steenkool. De wereld veranderde voorgoed. Met de daaropvolgende intrede van fabrieken, spoorwegen en oorlogsschepen werd de wereldwijde macht van het Westen steeds groter. De ontwikkeling van computers en kernwapens heeft de Westerse globale superioriteit verder verstevigd. Nu, aan het begin van de eenentwintigste eeuw, is men echter bang voor de opkomende economische macht van India en China en de (vermeende) teloorgang van het Westen. Om deze mogelijke toekomstvisie te begrijpen, moeten we naar de geschiedenis kijken.

 

  • Hoe komt het dat het Westen de afgelopen twee eeuwen superieur was?
  • Houdt deze dominantie stand?

 

Ian Morris kijkt daarbij naar sociale, geografische, economische en culturele aspecten en zijn boek omspant vijftigduizend jaar geschiedenis. In heldere taal en met grondig beargumenteerde voorbeelden geeft hij duidelijke inzichten.

 

‘Dit zijn drie boeken in één: een spannend boek dat leest als een roman, een zeer goed historisch verhaal en een educated guess over de ontwikkelingen in de toekomst. [...] Lees, leer en geniet!’ - Jared Diamond, auteur van Zwaarden, paarden & ziektekiemen

 

Ian Morris is historicus en archeoloog. Hij is hoogleraar Klassieke Oudheid, hoogleraar Geschiedenis en directeur van het Archeology Centre aan Stanford University. Hij heeft al vele boeken geschreven, waaronder boeken over de Griekse geschiedenis en de economie in de Oudheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ian Morris
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000311347
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2012
Bestandsgrootte
7337363 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
880

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99