De tachtigjarige oorlog

opstand en consolidatie in de Nederlanden (1559-1650)

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

S. Groenveld, H.L.Ph. Leeuwenberg, M.E.H.N. Mout, W.M. Zappey

Hardback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van Willem van Oranje, de hertog van Alva, koning Filips II, de Watergeuzen en Johan van Oldenbarneveldt tot de Unie van Utrecht, de Slag bij Nieuwpoort, het Turfschip van Breda, Leidens Ontzet, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster... De Tachtigjarige Oorlog is een van de belangrijkste perioden uit de geschiedenis der Nederlanden. In die woelige tijd werd de basis gelegd voor het Nederland zoals wij dat nu kennen. De strijd die in de loop van de 16de eeuw binnen de Lage Landen uitbrak - tegen het beleid van Filips II en vóór godsdienstvrijheid - leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Met de langverwachte herziening van de standaardwerken De kogel door de kerk? en De bruid in de schuit biedt deze uitgave voor het eerst een totaaloverzicht van de Tachtigjarige Oorlog (1559-1650). De tekst is volledig aangepast aan de huidige stand van de wetenschap en werd voorzien van een geactualiseerde beredeneerde bibliografie en vele illustraties in kleur. Aan bod komen de staatsrechtelijke, economische, maatschappelijke en godsdienstige aspecten van dit boeiende tijdvak. De auteurs - autoriteiten op het terrein van Opstand en Republiek - zijn erin geslaagd om de Tachtigjarige Oorlog op een wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Groenveld, H.L.Ph. Leeuwenberg, M.E.H.N. Mout, W.M. Zappey
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057308383
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Van Willem van Oranje, de hertog van Alva, koning Filips II, de Watergeuzen en Johan van Oldenbarneveldt tot de Unie van Utrecht, de Slag bij Nieuwpoort, het Turfschip van Breda, Leidens Ontzet, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster...

De Tachtigjarige Oorlog is een van de belangrijkste perioden uit de geschiedenis der Nederlanden. In die woelige tijd werd de basis gelegd voor het Nederland zoals wij dat nu kennen. De strijd die in de loop van de 16de eeuw binnen de Lage Landen uitbrak - tegen het beleid van Filips II en vóór godsdienstvrijheid - leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van de Republiek der Verenigde Nederlanden.

Met de langverwachte herziening van de standaardwerken De kogel door de kerk? en De bruid in de schuit biedt deze uitgave voor het eerst een totaaloverzicht van de Tachtigjarige Oorlog (1559-1650). De tekst is volledig aangepast aan de huidige stand van de wetenschap en werd voorzien van een geactualiseerde beredeneerde bibliografie en vele illustraties in kleur.
Aan bod komen de staatsrechtelijke, economische, maatschappelijke en godsdienstige aspecten van dit boeiende tijdvak. De auteurs - autoriteiten op het terrein van Opstand en Republiek - zijn erin geslaagd om de Tachtigjarige Oorlog op een wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Groenveld, H.L.Ph. Leeuwenberg, M.E.H.N. Mout, W.M. Zappey
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057308383
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99