De reflectieve leraar

bouwen aan excellentie

Prijs € 54,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Robert J. Marzano, Tina Boogren, Tammy Heflebower, Debra Pickering

Hardback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Reflectieve Leraar bevat een grote hoeveelheid breed bruikbare kennis waarbij theorieën en research over reflectie en ontwikkeling van professionals gekoppeld worden aan effectieve manieren van lesgeven. Dit boek (eventueel met de erbij ontwikkelde training en coaching) is een onmisbaar gereedschap om het lesgeven naar een hoger niveau te tillen. Voor iedere leraar die wil dat leerlingen zo goed mogelijk leren, biedt dit boek steun en inspiratie.Onderwijzen is een vaardigheid. En zoals geldt voor elke vaardigheid: oefening baart kunst. Dit boek behandelt hoe leraren steeds beter kunnen worden door het stellen van persoonlijke doelen, gerichte oefening en feedback, en met observaties en discussies over het lesgeven. Daarbij wordt uitgegaan van Marzano's model voor goed onderwijs. Het stimuleren van leraren om te werken aan hun professionaliteit is het belangrijkste wat we kunnen doen om de onderwijspraktijk te verbeteren.De Amerikaanse onderwijswetenschapper Marzano staat bekend om zijn publicaties waarin hij een diepgaand programma van research-based strategieën aanbiedt, die in de praktijk gebruikt kunnen worden om prestaties van leerlingen te verbeteren. Hij vertaalt research in praktische toepassingen voor leraren en leidinggevenden in het onderwijs.Hoe u als leidinggevende nog beter leert lesgeven, zodat leerlingen zo goed mogelijk leren?In 3 bijeenkomsten naar een reflectief klimaat op uw school.Opbrengst:- U heeft een werkwijze om de resultaten van uw onderwijs structureel te verhogen- U kunt uw professionals doelgericht leren reflecteren- U kunt collega's leren onderzoekend te kijken naar hun werkInhoud:- U maakt kennis met theorieën en research over reflectie- U leert de ontwikkling van de professionals in uw team te koppelen aan reflectieve manieren van lesgeven- U leert hoe u de reflectieve vaardigheden kunt inzetten binnen uw school- U ontwikkelt zelf een reflectieve houding

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert J. Marzano, Tina Boogren, Tammy Heflebower, Debra Pickering
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461181954
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

De Reflectieve Leraar bevat een grote hoeveelheid breed bruikbare kennis waarbij theorieën en research over reflectie en ontwikkeling van professionals gekoppeld worden aan effectieve manieren van lesgeven. Dit boek (eventueel met de erbij ontwikkelde training en coaching) is een onmisbaar gereedschap om het lesgeven naar een hoger niveau te tillen. Voor iedere leraar die wil dat leerlingen zo goed mogelijk leren, biedt dit boek steun en inspiratie.



Onderwijzen is een vaardigheid. En zoals geldt voor elke vaardigheid: oefening baart kunst. Dit boek behandelt hoe leraren steeds beter kunnen worden door het stellen van persoonlijke doelen, gerichte oefening en feedback, en met observaties en discussies over het lesgeven. Daarbij wordt uitgegaan van Marzano's model voor goed onderwijs. Het stimuleren van leraren om te werken aan hun professionaliteit is het belangrijkste wat we kunnen doen om de onderwijspraktijk te verbeteren.



De Amerikaanse onderwijswetenschapper Marzano staat bekend om zijn publicaties waarin hij een diepgaand programma van research-based strategieën aanbiedt, die in de praktijk gebruikt kunnen worden om prestaties van leerlingen te verbeteren. Hij vertaalt research in praktische toepassingen voor leraren en leidinggevenden in het onderwijs.



Hoe u als leidinggevende nog beter leert lesgeven, zodat leerlingen zo goed mogelijk leren?



In 3 bijeenkomsten naar een reflectief klimaat op uw school.

Opbrengst:

- U heeft een werkwijze om de resultaten van uw onderwijs structureel te verhogen

- U kunt uw professionals doelgericht leren reflecteren

- U kunt collega's leren onderzoekend te kijken naar hun werk



Inhoud:

- U maakt kennis met theorieën en research over reflectie

- U leert de ontwikkling van de professionals in uw team te koppelen aan reflectieve manieren van lesgeven

- U leert hoe u de reflectieve vaardigheden kunt inzetten binnen uw school

- U ontwikkelt zelf een reflectieve houding


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert J. Marzano, Tina Boogren, Tammy Heflebower, Debra Pickering
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461181954
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99