De passage naar Europa

geschiedenis van een begin

Prijs € 30,00

Niet beschikbaar

Luuk van Middelaar

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In DE PASSAGE NAAR EUROPA. GESCHIEDENIS VAN EEN BEGIN dringt Luuk van Middelaar door tot de meest ongrijpbare geschiedenis van onze tijd. Op meesterlijke wijze toont hij de motor van de Europese politieke ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar. Tegelijk vormt deze onvoltooide geschiedenis de excellente casus om het wezen van politiek bloot te leggen. De homo politicus is een tijdkunstenaar, die in het rumoer van de actualiteit de brug slaat tussen verleden en toekomst en zo van een moment een passage maakt. Tien jaar na zijn succesvolle debuut POLITICIDE, het meeslepende verhaal over de moord op de politiek in de Franse filosofie, verrast Luuk van Middelaar opnieuw met een wervelende en eigenzinnige geschiedenis van de politiek. Ditmaal buigt hij zich niet over de dood maar over de geboorte van een politiek lichaam. Dankzij een intrigerende zoektocht, verwant aan de filosofische aanpak van Foucault, komt Van Middelaar een niet eerder beschreven politieke sfeer op het spoor, die het beeld van Europa doet kantelen. Een abstract politiek systeem in een levende geschiedenis. Ongekend is zijn gave om de lezer de stroom van de tijd te doen voelen. Met DE PASSAGE NAAR EUROPA trapt Luuk van Middelaar de geschiedenis op haar staart. Een overdonderend verslag van de geboorte van Europa. Voor DE PASSAGE NAAR EUROPA ontving Luuk van Middelaar de Otto von der Gablentz Studieprijs 2009, als ook de Dissertatieprijs 2009 vanwege de Universiteit van Amsterdam. In 2010 is hem vanwege de verzamelde Nederlandse en Vlaamse filosofen de Socrates Prijs toegekend voor het meest prikkelende, Nederlandstalige filosofieboek. In 2011 krijg Van Middelaar vanwege de Nederlandse historici de D.J. Veegens prijs van de Koninklijke Hollandse Maatschappij van Wetenschappen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luuk van Middelaar
Uitgever
Historische Uitgeverij Groningen
ISBN
9789065542366
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
531

Beschrijving

In DE PASSAGE NAAR EUROPA. GESCHIEDENIS VAN EEN BEGIN dringt Luuk van Middelaar door tot de meest ongrijpbare geschiedenis van onze tijd. Op meesterlijke wijze toont hij de motor van de Europese politieke ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar. Tegelijk vormt deze onvoltooide geschiedenis de excellente casus om het wezen van politiek bloot te leggen. De homo politicus is een tijdkunstenaar, die in het rumoer van de actualiteit de brug slaat tussen verleden en toekomst en zo van een moment een passage maakt.

Tien jaar na zijn succesvolle debuut POLITICIDE, het meeslepende verhaal over de moord op de politiek in de Franse filosofie, verrast Luuk van Middelaar opnieuw met een wervelende en eigenzinnige geschiedenis van de politiek. Ditmaal buigt hij zich niet over de dood maar over de geboorte van een politiek lichaam. Dankzij een intrigerende zoektocht, verwant aan de filosofische aanpak van Foucault, komt Van Middelaar een niet eerder beschreven politieke sfeer op het spoor, die het beeld van Europa doet kantelen. Een abstract politiek systeem in een levende geschiedenis. Ongekend is zijn gave om de lezer de stroom van de tijd te doen voelen. Met DE PASSAGE NAAR EUROPA trapt Luuk van Middelaar de geschiedenis op haar staart. Een overdonderend verslag van de geboorte van Europa.

Voor DE PASSAGE NAAR EUROPA ontving Luuk van Middelaar de Otto von der Gablentz Studieprijs 2009, als ook de Dissertatieprijs 2009 vanwege de Universiteit van Amsterdam. In 2010 is hem vanwege de verzamelde Nederlandse en Vlaamse filosofen de Socrates Prijs toegekend voor het meest prikkelende, Nederlandstalige filosofieboek.
In 2011 krijg Van Middelaar vanwege de Nederlandse historici de D.J. Veegens prijs van de Koninklijke Hollandse Maatschappij van Wetenschappen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luuk van Middelaar
Uitgever
Historische Uitgeverij Groningen
ISBN
9789065542366
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
531

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99