De Pancha Tantra Deel 1 - Hoe je vrienden verliest

Prijs € 15,00
Download direct dit luisterboek

Willem de Ridder

MP3 | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een krachtig, eeuwenoud verhaal over hoe het leven werkt voor machthebbers. Natuurlijk zijn er de nodige Spiegelogische principes in dit ijzersterke verhaal verwerkt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem de Ridder
Voorgelezen door
Willem de Ridder
Uitgever
Uitgeverij AnkhHermes
ISBN
9789020213706
Formaat
MP3
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
236 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Lang geleden leefde er een wijze koning in het rijk van Mihilaropya. Hij kreeg drie zoons, die niet bijster intelligent waren. De koning maakte zich zorgen over zijn troonopvolging, want hij zag dat ze niet goed zouden kunnen regeren. Hij zocht wanhopig naar een goede en geleerde leraar die zijn zoons in de geschriften zou kunnen onderrichten en ze in korte tijd de wijsheid bij kon brengen die ze als toekomstige koning nodig zouden hebben. Zijn minister raadde hem een geleerde pundit aan, Vishnusharman.

Vishnusharman was oud en de koning twijfelde eraan of het de leraar zou lukken om zijn zoons te onderrichten, want hij wist dat zelfs een intelligente man er twaalf jaar voor nodig had om de wijsheid van de geschriften te bevatten. Vishnusharman verzekerde de koning dat hij de prinsen 'koninklijk gedrag' zou bijbrengen door ze een reeks verhalen te vertellen. Hij zei dat dit effectiever was dan het bestuderen van de geschriften.

En zo stelde Vishnusharman de Pancha Tantra samen. Een verzameling verhalen in 5 delen, die de prinsen als gids diende bij het leren van koninklijk gedrag.

Een krachtig, eeuwenoud verhaal over hoe het leven werkt voor machthebbers (zoals jij). Alles wat een koning(in) moet weten om zijn of haar leven te kunnen besturen. Natuurlijk zijn er de nodige Spiegelogische principes in dit ijzersterke verhaal verwerkt.

Deel I Hoe je vrienden verliest bestaat uit prachtige dierenverhalen die één caleidoscopisch geheel vormen. Willem heeft dit verhaal (dat viereneenhalf uur duurt) ooit onafgebroken op de VPRO-radio verteld. Er is toen massaal naar geluisterd, want de tijd vliegt voorbij.
Een week nadat Willem het eerste deel op de radio vertelde, volgde Deel II Hoe je vrienden maakt van dit fantastische epos (waar hier in het Westen de fabels van Jean de la Fontaine vandaan komen). Dit unieke verhaal is 2000 jaar geleden voor het eerst op schrift gesteld in Kasjmir, maar was daarvoor al duizenden jaren mondeling doorgegeven. Na de uitzending werd het verhaal nog jaren besteld op cassettes.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem de Ridder
Voorgelezen door
Willem de Ridder
Uitgever
Uitgeverij AnkhHermes
ISBN
9789020213706
Formaat
MP3
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99