De ontscheping

Prijs € 29,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Jean Raspail

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jean Raspail (*1925) is auteur van talloze bekroonde reisboeken en verhalen over exotische stammen en verre landen. Hij is een wereldreiziger pur sang. De Ontscheping is een van zijn weinige romans over Europa zelf, maar ook zijn bekendste.Deze profetische toekomstroman uit 1973 heeft wereldwijd meer dan 250.000 exemplaren verkocht en is een klassieker in het Franse taalgebied. De vertaling van Jef Elbers is de eerste in het Nederlands. In 1973 nauwelijks opgemerkt, kwam de eerste grootscheepse belangstelling voor dit boek in de jaren '90. Daarna regen de vertalingen zich aaneen en groei de belangstelling steeds verder. Zo verscheen de Duitse vertaling pas verscheen 2 haar geleden. De belangstelling heeft alles te maken met de het scenario van deze roman waarin een miljoen vluchtelingen in de derde wereld zich inschepen op wrakkige schepen en koers zetten naar Europa om te landen op de Franse kusten van de Middellandse Zee.Raspail schetst een huiveringwekkend en uiterst herkenbaar inzicht in het proces dat op gang komt bij beleidsmakers en media die hiermee om moeten gaan en het eindigt in een apocalyptische zelfgekozen ondergang van het Westen.De recente terreurdreiging, de gebeurtenissen rond Oud en Nieuw in Keulen en diverse andere grote Europese steden en de compleet instabiele toestand in landen als Lybië, Syrië, Irak, Somalië en Eritrea maken dat het profetische scenario van dit boek al voor een groot deel werkelijkheid geworden is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jean Raspail
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789492161079
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Jean Raspail (*1925) is auteur van talloze bekroonde reisboeken en verhalen over exotische stammen en verre landen. Hij is een wereldreiziger pur sang. De Ontscheping is een van zijn weinige romans over Europa zelf, maar ook zijn bekendste.
Deze profetische toekomstroman uit 1973 heeft wereldwijd meer dan 250.000 exemplaren verkocht en is een klassieker in het Franse taalgebied. De vertaling van Jef Elbers is de eerste in het Nederlands.
In 1973 nauwelijks opgemerkt, kwam de eerste grootscheepse belangstelling voor dit boek in de jaren '90. Daarna regen de vertalingen zich aaneen en groei de belangstelling steeds verder. Zo verscheen de Duitse vertaling pas verscheen 2 haar geleden. De belangstelling heeft alles te maken met de het scenario van deze roman waarin een miljoen vluchtelingen in de derde wereld zich inschepen op wrakkige schepen en koers zetten naar Europa om te landen op de Franse kusten van de Middellandse Zee.
Raspail schetst een huiveringwekkend en uiterst herkenbaar inzicht in het proces dat op gang komt bij beleidsmakers en media die hiermee om moeten gaan en het eindigt in een apocalyptische zelfgekozen ondergang van het Westen.

De recente terreurdreiging, de gebeurtenissen rond Oud en Nieuw in Keulen en diverse andere grote Europese steden en de compleet instabiele toestand in landen als Lybië, Syrië, Irak, Somalië en Eritrea maken dat het profetische scenario van dit boek al voor een groot deel werkelijkheid geworden is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jean Raspail
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789492161079
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99