De ontdekking van China

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Jan van der Putten

Hardback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ontdekking van China is het eerste uitgebreide informatieve boek voor de jeugd over het hedendaagse China. Rabban, 15 jaar, bezoekt voor de eerste keer China, zijn geboorteland, waar hij als adoptiebaby vandaan komt. Zijn Chinese gids Meester Kong en diens kleinzoon Yang reizen samen met Rabban door China en vertellen hem over de Chinese maatschappij, cultuur, geschiedenis en over hun leven. En behalve over China komt Rabban ook onverwachte dingen over zichzelf te weten. Je maakt de reis samen met Rabban. Dit is zijn dagboek. Hij laat alles zien en vertelt wat hij meemaakt en leert tijdens zijn ontdekking van China. Nog niet zo lang geleden lag China voor ons op een andere planeet. Op een paar gemeenplaatsen na wisten we niets van het land, en de Chinezen zelf leken dat graag zo te willen houden. Zelfs nadat het bamboegordijn was opgetrokken duurde het nog even voordat we door kregen dat we niet meer om China heen kunnen. En dat we een grote inhaalslag moeten leveren om iets van die nieuwe wereldmacht en zijn bewoners te begrijpen. 'We zeggen liever ja, of we zeggen misschien, terwijl we eigenlijk nee bedoelen.' 'Dus als u ja zegt, kan het net zo goed nee zijn.' 'Misschien.' Yang merkte op: 'Laatst zei een buitenlander tegen me: "Wat gaan er hier toch veel mensen naar McDonald's! De Chinezen zullen wel snel verwestersen!" Wat een onzin! In Europa gaan er ook veel mensen naar Chinese restaurants. En die verchinezen toch ook niet?' Jan van der Putten werkte vele jaren als buitenlands correspondent voor de Volkskrant. In 1998 werd hij voor die krant correspondent in China. De laatste jaren woont en werkt hij zowel in China als in Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan van der Putten
Uitgever
Tutti
ISBN
9789490139056
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

De ontdekking van China is het eerste uitgebreide informatieve boek voor de jeugd over het hedendaagse China.
Rabban, 15 jaar, bezoekt voor de eerste keer China, zijn geboorteland, waar hij als adoptiebaby vandaan komt. Zijn Chinese gids Meester Kong en diens kleinzoon Yang reizen samen met Rabban door China en vertellen hem over de Chinese maatschappij, cultuur, geschiedenis en over hun leven. En behalve over China komt Rabban ook onverwachte dingen over zichzelf te weten.

Je maakt de reis samen met Rabban. Dit is zijn dagboek. Hij laat alles zien en vertelt wat hij meemaakt en leert tijdens zijn ontdekking van China.

Nog niet zo lang geleden lag China voor ons op een andere planeet. Op een paar gemeenplaatsen na wisten we niets van het land, en de Chinezen zelf leken dat graag zo te willen houden. Zelfs nadat het bamboegordijn was opgetrokken duurde het nog even voordat we door kregen dat we niet meer om China heen kunnen. En dat we een grote inhaalslag moeten leveren om iets van die nieuwe wereldmacht en zijn bewoners te begrijpen.

'We zeggen liever ja, of we zeggen misschien, terwijl we eigenlijk nee bedoelen.'
'Dus als u ja zegt, kan het net zo goed nee zijn.'
'Misschien.'

Yang merkte op: 'Laatst zei een buitenlander tegen me: "Wat gaan er hier toch veel mensen naar McDonald's! De Chinezen zullen wel snel verwestersen!" Wat een onzin! In Europa gaan er ook veel mensen naar Chinese restaurants. En die verchinezen toch ook niet?'

Jan van der Putten werkte vele jaren als buitenlands correspondent voor de Volkskrant. In 1998 werd hij voor die krant correspondent in China. De laatste jaren woont en werkt hij zowel in China als in Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan van der Putten
Uitgever
Tutti
ISBN
9789490139056
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99