De neef van de koning

het ongelooflijke verhaal achter de wedergeboorte van een historische voetbalclub

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Geerth H. Boschma

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Neef van de KoningHet verhaal dat niemand gelooft.Hebben de Spanjaarden, bijna vijfhonderd jaar na de 80-jarige oorlog nog steeds invloed in Nederland, zij het op een totaal ànder gebied?Reiken de magische krachten verbonden aan het Koninklijke Real, Atlético de Madrid en Malaga zelfs tot in een klein plaatsje in Oost-Groningen?Welke buitenlandse bedrijven en topindustriëlen azen nog meer op historische voetbalclubs inclusief hun sociale gemeenschappen? Zijn ze integer of is dit onderdeel van een groter spel?Wat gebeurde er precies rond de wederopstanding van een kleine, bijna overleden Nederlandse voetbalclub vol historie? Wat was de link tussen Spanje, directeur Henk Eising, Don Quichot en een andere edelman, Don Leo? Waarom was SC Veendam plotseling hot, tot ver over de landsgrenzen? Hoe zat het nu precies met de hulp van topmodel Doutzen Kroes?Lees het waargebeurde epos, met uniek fotomateriaal, over wat er wèrkelijk gebeurde rond de kleine, maar historische club SC Veendam die met succes vocht tegen haar ondergang. Wie er bij was zal het beamen: het was waar. Of je het gelooft of niet.Recensies: Dick Heuvelman, journalist/columnnist Dagblad van het Noorden: 'Ondanks dat ik alles wat er in de sport en in het bijzonder rond Veendam gebeurt goed volg, stond ik echt versteld van wat ik las. Het bijzondere is dat je jezelf tegenkomt en ik kan dus slechts beamen: ja, het was waar.' Jacques d'Ancona, journalist, kunstrecensent en presentator: 'Het is een zinderend epos over een club met historie. Je gelooft bijna niet wat je leest, pagina voor pagina. Inderdaad, niet te geloven.'Bert Wagendorp, journalist/columnist Volkskrant: 'Wat een ongelooflijk verhaal. Goed opgeschreven ook, in-één-ruk-uit, dat zegt genoeg.'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geerth H. Boschma
Uitgever
Nobelman, Uitgeverij
ISBN
9789081715140
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Beschrijving

De Neef van de Koning

Het verhaal dat niemand gelooft.
Hebben de Spanjaarden, bijna vijfhonderd jaar na de 80-jarige oorlog nog steeds invloed in Nederland, zij het op een totaal ànder gebied?
Reiken de magische krachten verbonden aan het Koninklijke Real, Atlético de Madrid en Malaga zelfs tot in een klein plaatsje in Oost-Groningen?
Welke buitenlandse bedrijven en topindustriëlen azen nog meer op historische voetbalclubs inclusief hun sociale gemeenschappen? Zijn ze integer of is dit onderdeel van een groter spel?
Wat gebeurde er precies rond de wederopstanding van een kleine, bijna overleden Nederlandse voetbalclub vol historie? Wat was de link tussen Spanje, directeur Henk Eising, Don Quichot en een andere edelman, Don Leo?
Waarom was SC Veendam plotseling hot, tot ver over de landsgrenzen? Hoe zat het nu precies met de hulp van topmodel Doutzen Kroes?
Lees het waargebeurde epos, met uniek fotomateriaal, over wat er wèrkelijk gebeurde rond de kleine, maar historische club SC Veendam die met succes vocht tegen haar ondergang. Wie er bij was zal het beamen: het was waar. Of je het gelooft of niet.

Recensies:

Dick Heuvelman, journalist/columnnist Dagblad van het Noorden:
'Ondanks dat ik alles wat er in de sport en in het bijzonder rond Veendam gebeurt goed volg, stond ik echt versteld van wat ik las. Het bijzondere is dat je jezelf tegenkomt en ik kan dus slechts beamen: ja, het was waar.'

Jacques d'Ancona, journalist, kunstrecensent en presentator:
'Het is een zinderend epos over een club met historie. Je gelooft bijna niet wat je leest, pagina voor pagina. Inderdaad, niet te geloven.'

Bert Wagendorp, journalist/columnist Volkskrant:
'Wat een ongelooflijk verhaal. Goed opgeschreven ook, in-één-ruk-uit, dat zegt genoeg.'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geerth H. Boschma
Uitgever
Nobelman, Uitgeverij
ISBN
9789081715140
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99