De nargraten boys

hoe een dorp weigerde de Amerikaanse bevrijders te vergeten

Prijs € 21,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Schrijvers

Paperback | Maart 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Op basis van meer dan duizend getuigenissen van families in Europa en Amerika brengt dit boek een kijk op de Tweede Wereldoorlog die niemand onberoerd zal laten. In Margraten, een vreedzaam dorp op een steenworp van wat ooit nazi-Duitsland was, rusten tienduizend Amerikaanse jongens voor eeuwig te midden van rijke akkers en weelderige boomgaarden. Vóór de Tweede Wereldoorlog hen tot soldaten maakte, zaten de Margraten Boys op de schoolbanken of waren ze net aan de slag als fruitteler in Californië, arbeider in Chicago, winkelier in New Orleans, kantoorbediende in New York of veeboer in Texas. De Margraten Boys sneuvelden in de hevigste gevechten van de Tweede Wereldoorlog in Europa: Operatie Market Garden, de bestorming van de Siegfriedlinie, de slag om het Hürtgewald, de oversteek van Rijn en Ruhr, het Ardennenoffensief en de luchtoorlog tegen nazi-Duitsland. In 1945 beloofden de dorpelingen de Margraten Boys nooit te zullen vergeten. Ze hebben hun belofte op een unieke manier gehouden. Vandaag wordt die belofte voortgezet door een derde en zelfs vierde generatie en nemen er mensen uit heel Europa aan deel.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Schrijvers
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022326312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving


Op basis van meer dan duizend getuigenissen van families in Europa en Amerika brengt dit boek een kijk op de Tweede Wereldoorlog die niemand onberoerd zal laten.

In Margraten, een vreedzaam dorp op een steenworp van wat ooit nazi-Duitsland was, rusten tienduizend Amerikaanse jongens voor eeuwig te midden van rijke akkers en weelderige boomgaarden.

Vóór de Tweede Wereldoorlog hen tot soldaten maakte, zaten de Margraten Boys op de schoolbanken of waren ze net aan de slag als fruitteler in Californië, arbeider in Chicago, winkelier in New Orleans, kantoorbediende in New York of veeboer in Texas.

De Margraten Boys sneuvelden in de hevigste gevechten van de Tweede Wereldoorlog in Europa: Operatie Market Garden, de bestorming van de Siegfriedlinie, de slag om het Hürtgewald, de oversteek van Rijn en Ruhr, het Ardennenoffensief en de luchtoorlog tegen nazi-Duitsland.

In 1945 beloofden de dorpelingen de Margraten Boys nooit te zullen vergeten. Ze hebben hun belofte op een unieke manier gehouden. Vandaag wordt die belofte voortgezet door een derde en zelfs vierde generatie en nemen er mensen uit heel Europa aan deel.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Schrijvers
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022326312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99