De Meester van de Eindtijd

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marcel Messing

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Marcel Messing heeft de Libanese dichter, schilder en mysticus Kahlil Gibran (1883–1931) altijd een warm hart toegedragen. Gibrans teksten zijn voor Messing een blijvende bron van inspiratie. Herlezing van diens meesterwerk De Profeet maakte zo’n diepe indruk op hem dat het verlangen ontstond een boekje te schrijven, 88 jaar na de verschijning van De Profeet, dat past bij de uitzonderlijke tijd waarin wij nu leven. Zoals in De Profeet het schip aanmeert in het oosterse havenstadje Orfaleze, waarna de mensen vlak voor het vertrek van de profeet uitlopen om diens wijze inzichten te ontvangen, zo meert in De Meester van de Eindtijd een schip aan in het westerse havenstadje Novaterra, de slotwoorden uit De Profeet indachtig: ‘Vergeet niet dat ik bij u terugkom.’ De Meester van de Eindtijd vertelt het verhaal over het einde van een grote tijdscyclus en het begin van grote omwentelingen. Zoals Messing zelf zegt: ‘Hetgeen geconcipieerd was in mijn hart, werd zichtbaar door te luisteren naar een zachte stem, voorbij de stilte.’ Antropoloog, filosoof en dichter Marcel Messing publiceerde zo’n 25 boeken en vele artikelen. Hij geeft regelmatig lezingen over de huidige, ingrijpende overgangstijd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel Messing
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069639796
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

Marcel Messing heeft de Libanese dichter, schilder en mysticus Kahlil Gibran (1883–1931) altijd een warm hart toegedragen. Gibrans teksten zijn voor Messing een blijvende bron van inspiratie. Herlezing van diens meesterwerk De Profeet maakte zo’n diepe indruk op hem dat het verlangen ontstond een boekje te schrijven, 88 jaar na de verschijning van De Profeet, dat past bij de uitzonderlijke tijd waarin wij nu leven. Zoals in De Profeet het schip aanmeert in het oosterse havenstadje Orfaleze, waarna de mensen vlak voor het vertrek van de profeet uitlopen om diens wijze inzichten te ontvangen, zo meert in De Meester van de Eindtijd een schip aan in het westerse havenstadje Novaterra, de slotwoorden uit De Profeet indachtig: ‘Vergeet niet dat ik bij u terugkom.’ De Meester van de Eindtijd vertelt het verhaal over het einde van een grote tijdscyclus en het begin van grote omwentelingen. Zoals Messing zelf zegt: ‘Hetgeen geconcipieerd was in mijn hart, werd zichtbaar door te luisteren naar een zachte stem, voorbij de stilte.’

Antropoloog, filosoof en dichter Marcel Messing publiceerde zo’n 25 boeken en vele artikelen. Hij geeft regelmatig lezingen over de huidige, ingrijpende overgangstijd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel Messing
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069639796
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99