De meest gestelde vragen over insulinepomptherapie bij (jonge) kinderen

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Diabetes bij jonge kinderen is geen zeldzame ziekte meer.In Nederland zijn er ruim 5000 kinderen die diabetes hebben en het aantal blijft stijgen, ook bij jonge kinderen. Genezen van diabetes is helaas (nog) niet mogelijk. Daarom moet insuline gegeven worden. Dat kan met een insulinepen en met een insulinepomp. Met een pomp wordt het natuurlijke patroon van insulineafgifte zo goed mogelijk nagebootst.Dit boek geeft antwoord op veelgestelde vragen over de insulinepomp. Bijvoorbeeld: Wat houdt insulinepomptherapie precies in, wat zijn redenen om wel of niet over te stappen of te beginnen met een insulinepomp? En, wat zijn de voordelen ten opzichte van insulinetoediening door middel van een insulinepen?Het boek is geschreven door praktijkmensen. Dr. Dick Mul is kinderarts-endocrinoloog in het Haga Ziekenhuis/Juliana Kinderziekenhuis Den Haag. Ingrid Bliek, Mirjam Offringa en Katja Zuur zijn kinderdiabetesverpleegkundigen. Het is hun wens dat u met deze uitgave in kort bestek veel praktische kennis opdoet van insulinepompbehandeling, zodat u,met uw kind, het maximale kunt halen uit deze vorm van diabetesbehandeling.Dit boek is het vierde deel in een nieuwe serie waarinallerlei aspecten behandeld worden over het dagelijksleven met diabetes. In deze 2e editie is alle informatieweer up-to-date gemaakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036805438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Diabetes bij jonge kinderen is geen zeldzame ziekte meer.
In Nederland zijn er ruim 5000 kinderen die diabetes hebben en het aantal blijft stijgen, ook bij jonge kinderen. Genezen van diabetes is helaas (nog) niet mogelijk. Daarom moet insuline gegeven worden. Dat kan met een insulinepen en met een insulinepomp. Met een pomp wordt het natuurlijke patroon van insulineafgifte zo goed mogelijk nagebootst.

Dit boek geeft antwoord op veelgestelde vragen over de insulinepomp. Bijvoorbeeld: Wat houdt insulinepomptherapie precies in, wat zijn redenen om wel of niet over te stappen of te beginnen met een insulinepomp? En, wat zijn de voordelen ten opzichte van insulinetoediening door middel van een insulinepen?
Het boek is geschreven door praktijkmensen. Dr. Dick Mul is kinderarts-endocrinoloog in het Haga Ziekenhuis/Juliana Kinderziekenhuis Den Haag. Ingrid Bliek, Mirjam Offringa en Katja Zuur zijn kinderdiabetesverpleegkundigen. Het is hun wens dat u met deze uitgave in kort bestek veel praktische kennis opdoet van insulinepompbehandeling, zodat u,
met uw kind, het maximale kunt halen uit deze vorm van diabetesbehandeling.
Dit boek is het vierde deel in een nieuwe serie waarin
allerlei aspecten behandeld worden over het dagelijks
leven met diabetes. In deze 2e editie is alle informatie
weer up-to-date gemaakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036805438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99