De mediationclausule

afdwingbaarheid van de mediationclausule

Prijs € 42,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Esther R. Gathier

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek over de mediationclausule geeft antwoord op een aantal theoretische en praktische vragen die zich voor kan doen bij deze clausule, in het bijzonder de vraag naar de afdwingbaarheid ervan. De mediationclausule is de afspraak die partijen maken om in een toekomstig conflict eerst via mediation naar een oplossing te zoeken.Wat als partijen deze mediationafspraak in de wind slaan en direct naar de rechter stappen in een conflictsituatie? Kan de mediationclausule dan zomaar worden gepasseerd?Doel is enerzijds om bedrijven inzicht te geven in de mogelijkheden en voordelen van opname van een mediationclausule in hun contracten met partijen. Anderzijds heeft dit boek ten doel de jurist of andere professional die zich bezighoudt met het opstellen van contracten, handvatten/richtlijnen te bieden op welke manier men een effectieve mediationclausule kan redigeren. Aan de hand van een analyse van de Nederlandse jurisprudentie en van het rechtsvergelijkend onderzoek worden de elementen omschreven die een mediationclausule zou moeten bevatten om een hoge kans op een in rechte afdwingbare clausule te creëren. Het boek sluit af met een model mediationclausule die voldoet aan bovengenoemde elementen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Esther R. Gathier
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012382137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Dit boek over de mediationclausule geeft antwoord op een aantal theoretische en praktische vragen die zich voor kan doen bij deze clausule, in het bijzonder de vraag naar de afdwingbaarheid ervan. De mediationclausule is de afspraak die partijen maken om in een toekomstig conflict eerst via mediation naar een oplossing te zoeken.
Wat als partijen deze mediationafspraak in de wind slaan en direct naar de rechter stappen in een conflictsituatie? Kan de mediationclausule dan zomaar worden gepasseerd?
Doel is enerzijds om bedrijven inzicht te geven in de mogelijkheden en voordelen van opname van een mediationclausule in hun contracten met partijen. Anderzijds heeft dit boek ten doel de jurist of andere professional die zich bezighoudt met het opstellen van contracten, handvatten/richtlijnen te bieden op welke manier men een effectieve mediationclausule kan redigeren. Aan de hand van een analyse van de Nederlandse jurisprudentie en van het rechtsvergelijkend onderzoek worden de elementen omschreven die een mediationclausule zou moeten bevatten om een hoge kans op een in rechte afdwingbare clausule te creëren. Het boek sluit af met een model mediationclausule die voldoet aan bovengenoemde elementen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Esther R. Gathier
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012382137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99