De Marollen

Een eeuwenoud misverstand

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Luc Surdiacourt

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Marollen. Een eeuwenoud misverstand werpt een volledig nieuw licht op de naam en de evolutie van de bekendste volksbuurt in België. Wat begon als een eenvoudige voorbereiding van een gidswandeling door de Marollenwijk, mondde uit in zeven jaar archiefonderzoek. Dit boek vat de resultaten helder en bondig voor u samen, met aandacht voor verrassende onthullingen en pittige anekdotes. Weet u bijvoorbeeld dat het hart van de Marollen vroeger in de huidige Montserratstraat lag in plaats van op het Vossenplein? En dat er zelfs een 'Marolle straete' bestond? Of waarom in 1980 resten van een middeleeuws kerkhof opdoken in de Voorzienigheidsstraat? Deze ontdekkingstocht door de geschiedenis van de Brusselse wijk is bovendien geïllustreerd met - soms nauwelijks onderzochte - historische bronnen en knappe foto's.LUC SURDIACOURT werkte na zijn studie TEW zijn hele loopbaan bij de VRT. Zijn levendige belangstelling voor geschiedenis voert hem dikwijls naar bibliotheken en archieven en deed hem in 2005 ook de opleiding tot toeristische gids volgen. Ondertussen gidst hij al een tiental jaren bezoekers door Brussel.'Dankzij het noeste en intelligente speurwerk van Surdiacourt komt een nieuwe naamsverklaring voor de Marollen in de plaats van de -duidelijk onjuiste- klassieke. Ze is wat minder verheven en devoot, maar daar zal wel geen enkele Marollien wakker van liggen.' - Prof. dr. Luk Draye

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luc Surdiacourt
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059089082
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

De Marollen. Een eeuwenoud misverstand werpt een volledig nieuw licht op de naam en de evolutie van de bekendste volksbuurt in België. Wat begon als een eenvoudige voorbereiding van een gidswandeling door de Marollenwijk, mondde uit in zeven jaar archiefonderzoek. Dit boek vat de resultaten helder en bondig voor u samen, met aandacht voor verrassende onthullingen en pittige anekdotes. Weet u bijvoorbeeld dat het hart van de Marollen vroeger in de huidige Montserratstraat lag in plaats van op het Vossenplein? En dat er zelfs een 'Marolle straete' bestond? Of waarom in 1980 resten van een middeleeuws kerkhof opdoken in de Voorzienigheidsstraat?

Deze ontdekkingstocht door de geschiedenis van de Brusselse wijk is bovendien geïllustreerd met - soms nauwelijks onderzochte - historische bronnen en knappe foto's.

LUC SURDIACOURT werkte na zijn studie TEW zijn hele loopbaan bij de VRT. Zijn levendige belangstelling voor geschiedenis voert hem dikwijls naar bibliotheken en archieven en deed hem in 2005 ook de opleiding tot toeristische gids volgen. Ondertussen gidst hij al een tiental jaren bezoekers door Brussel.

'Dankzij het noeste en intelligente speurwerk van Surdiacourt komt een nieuwe naamsverklaring voor de Marollen in de plaats van de -duidelijk onjuiste- klassieke. Ze is wat minder verheven en devoot, maar daar zal wel geen enkele Marollien wakker van liggen.' - Prof. dr. Luk Draye

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luc Surdiacourt
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059089082
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99