De man die naar Auschwitz wilde

Prijs € 21,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Denis Avey, Rob Broomby

Paperback | Juli 2017 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Denis Avey, een jonge Britse soldaat, vecht in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika. Hij wordt krijgsgevangen genomen en komt in een werkkamp in Duitsland terecht. Daar werkt hij zij aan zij met joodse gevangenen uit het nabijgelegen Auschwitz III. Avey is geschokt door de verhalen van de Auschwitz-gevangenen en ziet elke dag dat er mensen niet meer terugkeren. Hij vat het gewaagde plan op om van plaats te wisselen met de Nederlander Hans. Hij trekt diens smerige gestreepte kampkleding aan en loopt tussen de andere gevangenen onder de poort met ARBEID MACHT FREI Auschwitz III binnen, zonder te weten wat hem te wachten staat.BBC-journalist Rob Broomby ontdekte het uitzonderlijke verhaal van Denis Avey en bracht het in 2009 naar buiten. Denis Avey is in Engeland diverse malen voor zijn uitzonderlijke moed onderscheiden met de 'Heroes of the Holocaust'-medaille.'Hij brak in, hij zag, hij vertelde, niemand luisterde. Hij zweeg 60 jaar.' NRC Handelsblad'Een verbijsterend verhaal.' Algemeen Dagblad'Even uitzonderlijk als aangrijpend.' Metro

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Denis Avey, Rob Broomby
Uitgever
The House of Books
ISBN
9789044353662
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Beschrijving

Denis Avey, een jonge Britse soldaat, vecht in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika. Hij wordt krijgsgevangen genomen en komt in een werkkamp in Duitsland terecht. Daar werkt hij zij aan zij met joodse gevangenen uit het nabijgelegen Auschwitz III. Avey is geschokt door de verhalen van de Auschwitz-gevangenen en ziet elke dag dat er mensen niet meer terugkeren. Hij vat het gewaagde plan op om van plaats te wisselen met de Nederlander Hans. Hij trekt diens smerige gestreepte kampkleding aan en loopt tussen de andere gevangenen onder de poort met ARBEID MACHT FREI Auschwitz III binnen, zonder te weten wat hem te wachten staat.

BBC-journalist Rob Broomby ontdekte het uitzonderlijke verhaal van Denis Avey en bracht het in 2009 naar buiten. Denis Avey is in Engeland diverse malen voor zijn uitzonderlijke moed onderscheiden met de 'Heroes of the Holocaust'-medaille.

'Hij brak in, hij zag, hij vertelde, niemand luisterde. Hij zweeg 60 jaar.' NRC Handelsblad

'Een verbijsterend verhaal.' Algemeen Dagblad

'Even uitzonderlijk als aangrijpend.' Metro

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Denis Avey, Rob Broomby
Uitgever
The House of Books
ISBN
9789044353662
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99