De machtsparadox (e-Book)

een radicaal nieuwe visie op leiderschap

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Dacher Keltner

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe krijg je macht en kun je deze behouden? Er zijn vele handboeken geschreven over het uitoefenen van macht; Machiavelli’s De Heerser is de bijbel voor menig strateeg en Robert Greene’s 48 Wetten van de macht is een everseller onder managers. Maar over de werkelijke betekenis en psychologische werking en effecten van macht is verrassend weinig geschreven. Wat is macht? Hoe krijg je macht en kun je deze behouden? Wat doet macht met je? En wat betekent machteloosheid voor een individu en een groep? Gebaseerd op ruim twintig jaar onderzoek naar het verschijnsel ‘macht’ geeft Dacher Keltner in zijn boek De machtparadox antwoord op deze vragen. Ben Tiggelaar, auteur van o.a. Dromen, durven doen en Mooi werk - Een intrigerend, belangrijk boek. Niet alleen voor leiders, maar voor iedereen die meer wil begrijpen van menselijke relaties en oprecht een positieve bijdragen wil leveren in deze wereld. Dacher Keltner is professor in de Psychologie aan de gerenommeerde Berkeley universiteit in Californië. Zijn onderzoek richt zich op de biologische en evolutionaire oorsprong van compassie, macht, sociale klasse en ongelijkheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dacher Keltner
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000316984
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2016
Bestandsgrootte
1820490 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149

Beschrijving

Hoe krijg je macht en kun je deze behouden?

Er zijn vele handboeken geschreven over het uitoefenen van macht; Machiavelli’s De Heerser is de bijbel voor menig strateeg en Robert Greene’s 48 Wetten van de macht is een everseller onder managers. Maar over de werkelijke betekenis en psychologische werking en effecten van macht is verrassend weinig geschreven. Wat is macht? Hoe krijg je macht en kun je deze behouden? Wat doet macht met je? En wat betekent machteloosheid voor een individu en een groep? Gebaseerd op ruim twintig jaar onderzoek naar het verschijnsel ‘macht’ geeft Dacher Keltner in zijn boek De machtparadox antwoord op deze vragen.

Ben Tiggelaar, auteur van o.a. Dromen, durven doen en Mooi werk - Een intrigerend, belangrijk boek. Niet alleen voor leiders, maar voor iedereen die meer wil begrijpen van menselijke relaties en oprecht een positieve bijdragen wil leveren in deze wereld.

Dacher Keltner is professor in de Psychologie aan de gerenommeerde Berkeley universiteit in Californië. Zijn onderzoek richt zich op de biologische en evolutionaire oorsprong van compassie, macht, sociale klasse en ongelijkheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dacher Keltner
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000316984
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2016
Bestandsgrootte
1820490 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99