De macht van het minuscule (e-Book)

de verborgen wereld van schimmels, gisten en bacterien

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Dirk Draulans

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dirk Draulans vertelt meeslepend over een onzichtbare, maar levensnoodzakelijke wereldZe zijn er overal en altijd: microben, ofwel schimmels, gisten en bacteriën. Als we met een microscopisch oog konden rondkijken, dan zouden we ze in enorme aantallen waarnemen. De natuur bestaat grotendeels uit die ontelbare micro-organismen die het leven op aarde mogelijk maken en wij ook. Zonder microben overleeft niemand, en dus moet de mens niet langer beschouwd worden als een soort, maar als een conglomeraat van soorten, een wandelende biotoop.Maar wat weten we eigenlijk over die minuscule wereld waarvan we onbewust deel uitmaken? Nieuwe wetenschappelijke technieken openen de deur naar die extra dimensie van onze maatschappij. Ze leggen verrassend complexe interacties bloot, biologische oorlogen maar ook verstrekkende vormen van samenwerking. Nog meer dan vroeger wordt duidelijk dat de natuur draait op doorgedreven coöperatie.De macht van het minuscule is populaire wetenschap op haar best. Dirk Draulans is een gedreven verteller die de kleine details toont waarachter de grote verhalen schuilgaan. Een onzichtbare wereld gaat voor ons open in dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dirk Draulans
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460423697
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
1116709 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Beschrijving

Dirk Draulans vertelt meeslepend over een onzichtbare, maar levensnoodzakelijke wereld

Ze zijn er overal en altijd: microben, ofwel schimmels, gisten en bacteriën. Als we met een microscopisch oog konden rondkijken, dan zouden we ze in enorme aantallen waarnemen. De natuur bestaat grotendeels uit die ontelbare micro-organismen die het leven op aarde mogelijk maken en wij ook. Zonder microben overleeft niemand, en dus moet de mens niet langer beschouwd worden als een soort, maar als een conglomeraat van soorten, een wandelende biotoop.

Maar wat weten we eigenlijk over die minuscule wereld waarvan we onbewust deel uitmaken? Nieuwe wetenschappelijke technieken openen de deur naar die extra dimensie van onze maatschappij. Ze leggen verrassend complexe interacties bloot, biologische oorlogen maar ook verstrekkende vormen van samenwerking. Nog meer dan vroeger wordt duidelijk dat de natuur draait op doorgedreven coöperatie.

De macht van het minuscule is populaire wetenschap op haar best. Dirk Draulans is een gedreven verteller die de kleine details toont waarachter de grote verhalen schuilgaan. Een onzichtbare wereld gaat voor ons open in dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dirk Draulans
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460423697
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
1116709 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99