De lieveling van de zee

Prijs € 18,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

J. Tetteroo

Paperback | Februari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De hoofdpersoon van De lieveling van de zee is op straat aangevallen en beroofd. De aanslag heeft hem tot in het diepst van zijn ziel gekwetst. De woede op zijn land, zijn landgenoten en de Nederlandse identiteit zet hem aan tot een onderzoek naar de geschiedenis van het Nederlandse volk. Hij wil zijn gevoel voor eigenwaarde terug. Al snel vervult Michiel de Ruyter een hoofdrol. Tetteroo zal niet rusten tot hij oog in oog staat met de nationale zeeheld.De lieveling van de zee is eerder verschenen onder de titel Korte historie van het Nederlandse volk (1995) en kreeg fantastische kritieken. Ter gelegenheid van het Michiel de Ruyter-jaar is de roman opnieuw uitgebracht.Jan Tetteroo (schrijversduo Hans M nstermann - winnaar van de AKO Literatuurprijs 2006 - en Jacques Hendrikx) debuteerde in 1992 met de roman No flash en kreeg daarmee direct de predikaten ‘luis in de pels van de “provocatieve roman”. Sindsdien schreven ze nog vijf romans, waarvan er drie werden genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.‘Tetteroos derde roman slaat echt alles; deze korte historie van het Nederlandse volk, een krankzinnig boek.’ Vrij Nederland‘Met verbluffende vaart en intensiteit verteld.’ Trouw‘Eigentijds en authentiek.’ HP/De Tijd

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Tetteroo
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802366
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
173

Beschrijving

De hoofdpersoon van De lieveling van de zee is op straat aangevallen en beroofd. De aanslag heeft hem tot in het diepst van zijn ziel gekwetst. De woede op zijn land, zijn landgenoten en de Nederlandse identiteit zet hem aan tot een onderzoek naar de geschiedenis van het Nederlandse volk. Hij wil zijn gevoel voor eigenwaarde terug. Al snel vervult Michiel de Ruyter een hoofdrol. Tetteroo zal niet rusten tot hij oog in oog staat met de nationale zeeheld.
De lieveling van de zee is eerder verschenen onder de titel Korte historie van het Nederlandse volk (1995) en kreeg fantastische kritieken. Ter gelegenheid van het Michiel de Ruyter-jaar is de roman opnieuw uitgebracht.
Jan Tetteroo (schrijversduo Hans M nstermann - winnaar van de AKO Literatuurprijs 2006 - en Jacques Hendrikx) debuteerde in 1992 met de roman No flash en kreeg daarmee direct de predikaten ‘luis in de pels van de “provocatieve roman”. Sindsdien schreven ze nog vijf romans, waarvan er drie werden genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.
‘Tetteroos derde roman slaat echt alles; deze korte historie van het Nederlandse volk, een krankzinnig boek.’ Vrij Nederland
‘Met verbluffende vaart en intensiteit verteld.’ Trouw
‘Eigentijds en authentiek.’ HP/De Tijd

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Tetteroo
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802366
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
173

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99