De lastige kleuter

of: hoe breinleren ons helpt om kleuters te begrijpen

Prijs € 23,00

Uitverkocht

Betsy van de Grift

Hardback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al eerder publiceerde Betsy van de Grift over het kinderbrein: hoe het zich ontwikkelt en hoe jonge kinderen leren. De neurowetenschap geeft daar steeds meer inzicht in. Wat kunnen jongekind-leerkrachten en pedagogisch medewerkers met die kennis?Na Kinderkoppie en Peuteren en Kleuteren gaat De Lastige Kleuter in op de specifieke aspecten van de breinontwikkeling van vier- en vijfjarigen. Daarna komen de drie vormen van breinleren van het jonge kind aan bod: ervarend-, patroonherkennend- en denkend leren. Het derde deel van het boek wordt, met gevoel voor relativering, uitgelegd waarom juist kleuters moeite kunnen hebben met de leeromgeving die wij hen aanbieden.Of eh, is het misschien net andersom? Heeft de leeromgeving misschien moeite met hen?De Lastige Kleuter gaat over gedragsproblemen zoals die zich openbaren in de onderbouw van het primair onderwijs. Het boek geeft daarvoor neurobiologische en neuropsychologische verklaringen, maar ook de aanleg, de invloed van thuis en van school spelen een rol. Een 'mustread' voor jongekind-leerkrachten, met wetenschappelijk onderbouwde theorie en herkenbare voorbeelden.Deel 1 De breinontwikkeling van jonge kinderenEen kinderbrein is nog niet afBinnenbrein en buitenbrein BreinfunctiesMijlpalen in de kleutertijdDeel 2 Het breinleren van kleutersErvarend lerenPatroonherkennend lerenDenkend lerenDeel 3 Lastige kwestiesIk en de anderGisteren en vandaagGrilligheidBeweeglijkheidGeduldConcentratie Jongetjes/meisjesSpeelsheid Kindvolgend onderwijsLeerachterstandenMeertaligheidKleuterverlenging

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Betsy van de Grift
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088506147
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Al eerder publiceerde Betsy van de Grift over het kinderbrein: hoe het zich ontwikkelt en hoe jonge kinderen leren. De neurowetenschap geeft daar steeds meer inzicht in. Wat kunnen jongekind-leerkrachten en pedagogisch medewerkers met die kennis?
Na Kinderkoppie en Peuteren en Kleuteren gaat De Lastige Kleuter in op de specifieke aspecten van de breinontwikkeling van vier- en vijfjarigen. Daarna komen de drie vormen van breinleren van het jonge kind aan bod: ervarend-, patroonherkennend- en denkend leren. Het derde deel van het boek wordt, met gevoel voor relativering, uitgelegd waarom juist kleuters moeite kunnen hebben met de leeromgeving die wij hen aanbieden.

Of eh, is het misschien net andersom?
Heeft de leeromgeving misschien moeite met hen?

De Lastige Kleuter gaat over gedragsproblemen zoals die zich openbaren in de onderbouw van het primair onderwijs. Het boek geeft daarvoor neurobiologische en neuropsychologische verklaringen, maar ook de aanleg, de invloed van thuis en van school spelen een rol. Een 'mustread' voor jongekind-leerkrachten, met wetenschappelijk onderbouwde theorie en herkenbare voorbeelden.

Deel 1 De breinontwikkeling van jonge kinderen

Een kinderbrein is nog niet af
Binnenbrein en buitenbrein
Breinfuncties
Mijlpalen in de kleutertijd
Deel 2 Het breinleren van kleuters

Ervarend leren
Patroonherkennend leren
Denkend leren
Deel 3 Lastige kwesties

Ik en de ander
Gisteren en vandaag
Grilligheid
Beweeglijkheid
Geduld
Concentratie
Jongetjes/meisjes
Speelsheid
Kindvolgend onderwijs
Leerachterstanden
Meertaligheid
Kleuterverlenging

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Betsy van de Grift
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088506147
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99