De laatste paddenstoel

roman over een toekomst van toen

Prijs € 19,50

Levertijd: 5-8 werkdagen

George Knottnerus

Paperback | December 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Olmshof is een prachtige stad ergens in Centraal-Europa in de jaren '80. Gewone en bijzondere mensen leven er: een man en een vrouw met twee kinderen; een generaal die op zijn militaire basis geheime wapens moet uittesten voor de NATO; een gedreven journalist die de wapens uit Olmshof en uit de wereld wil bannen. In Washington, Moskou en Saoedi-Arabië worden plannen en tegenplannen gesmeed. Door machthebbers, presidenten en directeuren van geheime diensten. Politici, technici en wetenschappers worden voor het karretje van de macht gespannen. Werken zij aan een mooie loopbaan of worden zij misbruikt? Wat gebeurt bewust en wat gebeurt onbewust? Een atoomgeleerde in de Sovjet-Unie geeft alles wat hij heeft aan zijn land. Toch geeft hij meer om de liefde, zijn geliefde en zijn dochter. Waar kiest hij voor: loopbaan en land? Of liefde en gezin?In deze roman komen alle lijnen bij elkaar: die van het kind en de volwassene, die van de machthebber en de burger, die van de koele berekening en de domme misrekening.George W. Knottnerus schreef De laatste paddenstoel in de tijd van de Koude Oorlog. De roman gaat over mensen die verstrikt raken in een machtsspel. De regels worden bepaald door macht en wapens, carrière en politiek. In hun hart willen ze maar één ding: ontsnappen aan dit spel en een gewoon, gelukkig leven leiden. Maar is ontsnappen mogelijk? Het verhaal geeft een beeld van een toekomst van toen, maar die toekomst is nog steeds mogelijk, dus actueel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
George Knottnerus
Uitgever
Gopher
ISBN
9789051796896
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Beschrijving

Olmshof is een prachtige stad ergens in Centraal-Europa in de jaren '80. Gewone en bijzondere mensen leven er: een man en een vrouw met twee kinderen; een generaal die op zijn militaire basis geheime wapens moet uittesten voor de NATO; een gedreven journalist die de wapens uit Olmshof en uit de wereld wil bannen.
In Washington, Moskou en Saoedi-Arabië worden plannen en tegenplannen gesmeed. Door machthebbers, presidenten en directeuren van geheime diensten. Politici, technici en wetenschappers worden voor het karretje van de macht gespannen. Werken zij aan een mooie loopbaan of worden zij misbruikt? Wat gebeurt bewust en wat gebeurt onbewust?
Een atoomgeleerde in de Sovjet-Unie geeft alles wat hij heeft aan zijn land. Toch geeft hij meer om de liefde, zijn geliefde en zijn dochter. Waar kiest hij voor: loopbaan en land? Of liefde en gezin?
In deze roman komen alle lijnen bij elkaar: die van het kind en de volwassene, die van de machthebber en de burger, die van de koele berekening en de domme misrekening.
George W. Knottnerus schreef De laatste paddenstoel in de tijd van de Koude Oorlog. De roman gaat over mensen die verstrikt raken in een machtsspel. De regels worden bepaald door macht en wapens, carrière en politiek. In hun hart willen ze maar één ding: ontsnappen aan dit spel en een gewoon, gelukkig leven leiden. Maar is ontsnappen mogelijk? Het verhaal geeft een beeld van een toekomst van toen, maar die toekomst is nog steeds mogelijk, dus actueel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
George Knottnerus
Uitgever
Gopher
ISBN
9789051796896
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99