De kwestie M

een gekaapte godsdienst

Prijs € 27,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Eddy A.M. Daniels

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een islam zonder Mohammed?De planeet heeft problemen met jihadisten. De reactie valt in twee uitersten uit elkaar: de islamofielen zeggen dat de 'ware' islam verdrukt wordt door een uitwas die dit schone geloof ten onrechte besmeurt. De uitweg zou een herbronning zijn in de Koran, om zo tot een rationele en zelfs Europese geloofsbeleving te komen. De islamofoben zeggen dat de islam een onverbeterlijk gewelddadig systeem is, met het jihadisme van nature ingebakken. Eddy Daniels geeft ze allebei gelijk en ongelijk. Hij vindt inderdaad dat de 'ware' islam niet gelijk is te stellen met jihad, maar de herbronning kan volgens hem niet via de Koran gebeuren. Hij vindt ook dat het geweld veel dieper ingebakken zit dan de islamofielen zich willen toegeven. De aanpak waar hij voor pleit is een terugkeer naar de ware islam, die al bestond voor Mohammed ten tonele verscheen, de ¿anifiya. Met de profeet, die zichzelf als laatste en enige spreekbuis zag van Allah, zijn de problemen begonnen. Daniels pleit daarom voor een islam zonder Mohammed.Eddy A.M. Daniels publiceerde al over de teloorgang van onze democratie in het multiculturele debat, in De Open Samenleving en Haar Nieuwe Vijanden (2005). Over de kansen op een hernieuwing in de katholieke kerk in Papa Ratzi. Paus & Ketter (2006). En over genocide in de islam in 'Mohammed, de joden en de dadels' in het verzamelwerk Kritische bedenkingen bij een politieke religie (2010).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eddy A.M. Daniels
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789492161413
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Een islam zonder Mohammed?

De planeet heeft problemen met jihadisten. De reactie valt in twee uitersten uit elkaar: de islamofielen zeggen dat de 'ware' islam verdrukt wordt door een uitwas die dit schone geloof ten onrechte besmeurt. De uitweg zou een herbronning zijn in de Koran, om zo tot een rationele en zelfs Europese geloofsbeleving te komen. De islamofoben zeggen dat de islam een onverbeterlijk gewelddadig systeem is, met het jihadisme van nature ingebakken. Eddy Daniels geeft ze allebei gelijk en ongelijk. Hij vindt inderdaad dat de 'ware' islam niet gelijk is te stellen met jihad, maar de herbronning kan volgens hem niet via de Koran gebeuren. Hij vindt ook dat het geweld veel dieper ingebakken zit dan de islamofielen zich willen toegeven. De aanpak waar hij voor pleit is een terugkeer naar de ware islam, die al bestond voor Mohammed ten tonele verscheen, de ¿anifiya. Met de profeet, die zichzelf als laatste en enige spreekbuis zag van Allah, zijn de problemen begonnen. Daniels pleit daarom voor een islam zonder Mohammed.

Eddy A.M. Daniels publiceerde al over de teloorgang van onze democratie in het multiculturele debat, in De Open Samenleving en Haar Nieuwe Vijanden (2005). Over de kansen op een hernieuwing in de katholieke kerk in Papa Ratzi. Paus & Ketter (2006). En over genocide in de islam in 'Mohammed, de joden en de dadels' in het verzamelwerk Kritische bedenkingen bij een politieke religie (2010).


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eddy A.M. Daniels
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789492161413
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99