De koning kun je niet spelen

toneelwetten voor kiezers en politici

Prijs € 16,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Boris van der Ham

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Politiek? Dat is toch een groot theater? En politici zijn acteurs!' In De koning kun je niet spelen wordt antwoord gegeven op deze vraag. Waarin komt een politicus overeen met een acteur? Welke toneel- en acteerwetten zijn handig voor kiezers om de politiek beter te begrijpen of zelfs te ontmaskeren? Voormalig acteur en Tweede Kamerlid Boris van der Ham toont in dit nieuwe boek een originele kijk op politiek, macht en democratie, zowel nationaal als Europees. Hij duikt in het broeierige heden en verleden van het 'theater van de politiek' waarin schijntegenstellingen en retoriek de boventoon lijken te voeren. Hij put uit eigen zijn eigen ervaringen in politiek Den Haag en als acteur. Ook sprak hij met journalisten Frits Wester (RTL Nieuws) en Ferry Mingelen (NOS/Pauw & Witteman), actrice Ellen Vogel (De tweeling) en regisseur Theu Boermans (Anne, Soldaat van Oranje). De koning kun je niet spelen is een actueel en rijk geïllustreerd pleidooi voor méér en vooral beter theater in de politiek. Een must voor politici en kiezers. Boris van der Ham (1973, Amsterdam) studeerde geschiedenis en voltooide de Toneelacademie Maastricht. Hij was 10 jaar Tweede Kamerlid en werd tweemaal met voorkeurstemmen herkozen. Eerder verscheen van zijn hand De vrije moraal (2012), over de geschiedenis van zeden en drugs in Nederland, en Voortrekkers en baanbrekers (2007), over het referendum over de Europese Grondwet in 2005. Thans is hij o.a. Voorzitter van het Humanistisch Verbond. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met Perscentrum Nieuwspoort en het Nationale Toneel in Den Haag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Boris van der Ham
Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035141667
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

'Politiek? Dat is toch een groot theater? En politici zijn acteurs!' In De koning kun je niet spelen wordt antwoord gegeven op deze vraag. Waarin komt een politicus overeen met een acteur? Welke toneel- en acteerwetten zijn handig voor kiezers om de politiek beter te begrijpen of zelfs te ontmaskeren? Voormalig acteur en Tweede Kamerlid Boris van der Ham toont in dit nieuwe boek een originele kijk op politiek, macht en democratie, zowel nationaal als Europees. Hij duikt in het broeierige heden en verleden van het 'theater van de politiek' waarin schijntegenstellingen en retoriek de boventoon lijken te voeren. Hij put uit eigen zijn eigen ervaringen in politiek Den Haag en als acteur. Ook sprak hij met journalisten Frits Wester (RTL Nieuws) en Ferry Mingelen (NOS/Pauw & Witteman), actrice Ellen Vogel (De tweeling) en regisseur Theu Boermans (Anne, Soldaat van Oranje). De koning kun je niet spelen is een actueel en rijk geïllustreerd pleidooi voor méér en vooral beter theater in de politiek. Een must voor politici en kiezers.

Boris van der Ham (1973, Amsterdam) studeerde geschiedenis en voltooide de Toneelacademie Maastricht. Hij was 10 jaar Tweede Kamerlid en werd tweemaal met voorkeurstemmen herkozen. Eerder verscheen van zijn hand De vrije moraal (2012), over de geschiedenis van zeden en drugs in Nederland, en Voortrekkers en baanbrekers (2007), over het referendum over de Europese Grondwet in 2005. Thans is hij o.a. Voorzitter van het Humanistisch Verbond.

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met Perscentrum Nieuwspoort en het Nationale Toneel in Den Haag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Boris van der Ham
Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035141667
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99