De Koning der Bossen

legendes over David de Bouwer

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Dato Turashvili

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Koning David IV van Georgië, door de bezetters van zijn land koning der bossen genoemd, groeit met een trouwe vriendengroep aan het eind van de elfde eeuw op in een verdeeld land. Na de troonsafstand van zijn vader wacht hem de taak de strijd met de bezetter aan te gaan om Georgië te bevrijden. De door bossen overwoekerde verlaten huizen worden weer bewoonbaar gemaakt, de gevluchte bewoners keren terug, het zelfvertrouwen onder de bevolking neemt toe en langzaamaan worden de contouren van een nieuwe staat zichtbaar.In deze historische roman, oorspronkelijk het script voor een film, wordt de ontwikkeling van de koning en zijn vrienden op de voet gevolgd. De lezer maakt kennis met de intriges van het hof, binnenlandse en buitenlandse coalities en de voortdurende strijd tegen de tegenstanders. Daarbij spelen ook de tegenstellingen tussen verschillende religies een belangrijke rol. Koning David toont zijn geestelijk leiderschap als hij door woord en daad duidelijk maakt dat zijn strijd niet tegen andere religies is gericht, maar uitsluitend tegen de vijand als overheerser van zijn land. De wijze van omgang tussen mensen met verschillende religieuze achtergronden is ook in onze tijd een actueel thema.Deze boeiende en vlot geschreven roman geeft een moderne kijk op een belangrijke episode in de geschiedenis van Georgië. Het boek is gebaseerd op een mengeling van legendes en historische feiten en is een bestseller van Dato Turashvili, een van de meest populaire hedendaagse Georgische schrijvers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dato Turashvili
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087596026
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253

Beschrijving

Koning David IV van Georgië, door de bezetters van zijn land koning der bossen genoemd, groeit met een trouwe vriendengroep aan het eind van de elfde eeuw op in een verdeeld land. Na de troonsafstand van zijn vader wacht hem de taak de strijd met de bezetter aan te gaan om Georgië te bevrijden. De door bossen overwoekerde verlaten huizen worden weer bewoonbaar gemaakt, de gevluchte bewoners keren terug, het zelfvertrouwen onder de bevolking neemt toe en langzaamaan worden de contouren van een nieuwe staat zichtbaar.
In deze historische roman, oorspronkelijk het script voor een film, wordt de ontwikkeling van de koning en zijn vrienden op de voet gevolgd. De lezer maakt kennis met de intriges van het hof, binnenlandse en buitenlandse coalities en de voortdurende strijd tegen de tegenstanders. Daarbij spelen ook de tegenstellingen tussen verschillende religies een belangrijke rol. Koning David toont zijn geestelijk leiderschap als hij door woord en daad duidelijk maakt dat zijn strijd niet tegen andere religies is gericht, maar uitsluitend tegen de vijand als overheerser van zijn land. De wijze van omgang tussen mensen met verschillende religieuze achtergronden is ook in onze tijd een actueel thema.

Deze boeiende en vlot geschreven roman geeft een moderne kijk op een belangrijke episode in de geschiedenis van Georgië. Het boek is gebaseerd op een mengeling van legendes en historische feiten en is een bestseller van Dato Turashvili, een van de meest populaire hedendaagse Georgische schrijvers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dato Turashvili
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087596026
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99