DE KARMA REVOLUTIE

In verzet tegen kastendiscriminatie

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Jolanda Brunnekreef

Paperback | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zuid-Aziatische samenlevingen zijn sedert lang voor onze jaartelling gebaseerd op het kastenstelsel, een hiërarchisch systeem dat mensen vanaf hun geboorte tot aan hun dood verdeelt in categorieën van hogere of lagere intrinsieke waarde. Deze inherente discriminatie wordt gesanctioneerd door onderliggende religieuze principes uit het hindoeïsme, zoals karma en ideeën over reinheid en onreinheid. De gevolgen hiervan zijn desastreus voor de miljoenen mensen die zichzelf Dalit noemen, vertrapte mens. Cultureel antropoloog Jolanda Brunnekreef neemt je in dit boek aan de hand in de realiteit van kastendiscriminatie in Zuid-Azië. Waarschijnlijk het grootste en meest onbekende probleem op het gebied van mensenrechten in de hedendaagse tijd. De inzichten die dit boek opleveren staan haaks op het beeld dat bij veel mensen heerst over de spiritualiteit in landen als India, Nepal en Sri Lanka: dat van geweldloosheid, vredelievendheid en hogere inzichten over het menselijk leven. Ideeën uit het Hindoeïsme en Boeddhisme hebben in het Westen inmiddels hun eigen invulling gekregen, wat een juist begrip van de betekenis van deze religies en bijbehorende culturen in de landen van herkomst vaak nog meer in de weg staat. Brunnekreef laat de strijd zien tegen kastendiscriminatie in India, Nepal en Sri Lanka. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat deze strijd een spiegel vormt voor andere zaken die te maken hebben met identiteit, cultuur en macht. Het boek gaat in het laatste deel in op de lessen die we hieruit kunnen trekken als het gaat om onze eigen samenleving. Lees dit boek en vind zelf uit wat de conclusie van dit boek betekent: De Karma Revolutie is Gonna Get You!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jolanda Brunnekreef
Uitgever
Brug, Uitgeverij van
ISBN
9789065231925
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Beschrijving

Zuid-Aziatische samenlevingen zijn sedert lang voor onze jaartelling gebaseerd op het kastenstelsel, een hiërarchisch systeem dat mensen vanaf hun geboorte tot aan hun dood verdeelt in categorieën van hogere of lagere intrinsieke waarde. Deze inherente discriminatie wordt gesanctioneerd door onderliggende religieuze principes uit het hindoeïsme, zoals karma en ideeën over reinheid en onreinheid. De gevolgen hiervan zijn desastreus voor de miljoenen mensen die zichzelf Dalit noemen, vertrapte mens.

Cultureel antropoloog Jolanda Brunnekreef neemt je in dit boek aan de hand in de realiteit van kastendiscriminatie in Zuid-Azië. Waarschijnlijk het grootste en meest onbekende probleem op het gebied van mensenrechten in de hedendaagse tijd. De inzichten die dit boek opleveren staan haaks op het beeld dat bij veel mensen heerst over de spiritualiteit in landen als India, Nepal en Sri Lanka: dat van geweldloosheid, vredelievendheid en hogere inzichten over het menselijk leven.
Ideeën uit het Hindoeïsme en Boeddhisme hebben in het Westen inmiddels hun eigen invulling gekregen, wat een juist begrip van de betekenis van deze religies en bijbehorende culturen in de landen van herkomst vaak nog meer in de weg staat.

Brunnekreef laat de strijd zien tegen kastendiscriminatie in India, Nepal en Sri Lanka. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat deze strijd een spiegel vormt voor andere zaken die te maken hebben met identiteit, cultuur en macht. Het boek gaat in het laatste deel in op de lessen die we hieruit kunnen trekken als het gaat om onze eigen samenleving. Lees dit boek en vind zelf uit wat de conclusie van dit boek betekent: De Karma Revolutie is Gonna Get You!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jolanda Brunnekreef
Uitgever
Brug, Uitgeverij van
ISBN
9789065231925
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99