De juiste toon

zakelijk Nederlands voor anderstaligen

Prijs € 29,50

Niet beschikbaar

Roos Naeff, Saarein te Brake

Paperback | Februari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoogopgeleide anderstaligen die het Nederlands al op een hoog niveau beheersen, blijven toch moeite hebben met het toepassen van de juiste toon en nuance in de (vaak informele) mondelinge en schriftelijke communicatie. De juiste toon biedt anderstaligen een handreiking om Nederlands te spreken en te mailen in een zakelijke omgeving, waarbij de focus ligt op communicatiedoel, toon en nuance. De juiste toon is het enige boek op NT2-gebied dat veelvoorkomende taalhandelingen in een zakelijke context zet, en daarbij focust op het gebruik in verschillende zakelijke situaties. In het boek staan de taalhandelingen centraal als: verzoeken, een voorstel doen, iets afwijzen, zich verontschuldigen, positieve en negatieve feedback geven. Ook komen gesprekssituaties aan de orde als: het woord nemen en houden, iemand onderbreken, iets herformuleren (parafraseren) en een gesprek afronden. De auteurs geven voor iedere taalhandeling handige voorbeeldzinnen. Hiernaast besteden zij aandacht aan grammaticale bijzonderheden, woordenschat en culturele aspecten van de Nederlandse taal. Ieder hoofdstuk bevat tal van spreek- en schrijfoefeningen om formuleringen te oefenen en in te slijpen. Ook is er een website met audio bij de dialogen en voorbeeldzinnen uit het boek, voorbeelduitwerkingen van de oefeningen en een Engelse woordenlijst van belangrijke woorden en uitdrukkingen boven niveau B1.Dit boek is geschreven voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen vanaf niveau B1 die hun zakelijke communicatie in het Nederlands willen verbeteren. Saarein te Brake werkt als freelance docent NT2, is lesmateriaalontwikkelaar NT1 en NT2 en is eigenaar van Taal in Oost. Roos Naeff geeft cursussen Nederlands aan hoogopgeleide anderstaligen in en rond Amsterdam en is eigenaar van Dutch Lessons with Roos Naeff.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roos Naeff, Saarein te Brake
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906637
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Hoogopgeleide anderstaligen die het Nederlands al op een hoog niveau beheersen, blijven toch moeite hebben met het toepassen van de juiste toon en nuance in de (vaak informele) mondelinge en schriftelijke communicatie. De juiste toon biedt anderstaligen een handreiking om Nederlands te spreken en te mailen in een zakelijke omgeving, waarbij de focus ligt op communicatiedoel, toon en nuance.

De juiste toon is het enige boek op NT2-gebied dat veelvoorkomende taalhandelingen in een zakelijke context zet, en daarbij focust op het gebruik in verschillende zakelijke situaties. In het boek staan de taalhandelingen centraal als: verzoeken, een voorstel doen, iets afwijzen, zich verontschuldigen, positieve en negatieve feedback geven. Ook komen gesprekssituaties aan de orde als: het woord nemen en houden, iemand onderbreken, iets herformuleren (parafraseren) en een gesprek afronden.
De auteurs geven voor iedere taalhandeling handige voorbeeldzinnen. Hiernaast besteden zij aandacht aan grammaticale bijzonderheden, woordenschat en culturele aspecten van de Nederlandse taal. Ieder hoofdstuk bevat tal van spreek- en schrijfoefeningen om formuleringen te oefenen en in te slijpen. Ook is er een website met audio bij de dialogen en voorbeeldzinnen uit het boek, voorbeelduitwerkingen van de oefeningen en een Engelse woordenlijst van belangrijke woorden en uitdrukkingen boven niveau B1.

Dit boek is geschreven voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen vanaf niveau B1 die hun zakelijke communicatie in het Nederlands willen verbeteren.

Saarein te Brake werkt als freelance docent NT2, is lesmateriaalontwikkelaar NT1 en NT2 en is eigenaar van Taal in Oost. Roos Naeff geeft cursussen Nederlands aan hoogopgeleide anderstaligen in en rond Amsterdam en is eigenaar van Dutch Lessons with Roos Naeff.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roos Naeff, Saarein te Brake
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906637
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99