De jeugd maar geen toekomst?

naar een effectieve aanpak van sociale uitsluiting

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Henk Spies, Suzanne Tan, Maarten Davelaar

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Werkloosheid, schooluitval, schulden, criminaliteit, gezondheidsproblemen - jongeren in achterstandswijken hebben vaak moeite aansluiting te vinden bij de maatschappij. Dit boek beschrijft op confronterende wijze hun leefwereld. Overheidsbeleid is niet erg effectief. De uitval is hoog en de beeldvorming onder jongeren is negatief. De systeemwereld is niet alleen deel van de oplossing, maar ook deel van het probleem. Dit boek introduceert een andere manier van kijken waarmee leefwereld en systeemwereld dichter bij elkaar gebracht kunnen worden. Aan de hand van verhalen van jongeren, professionals en beleidsmakers maken de auteurs zichtbaar hoe sociale in- en uitsluitingsprocessen werken. De verdeling van kansen, het leven in achterstandswijken, het sociale netwerk van jongeren die er wonen, hun zelfbeeld en competenties, en de kloof tussen papier en werkelijkheid. Het laat ook zien hoe beleid effectiever kan worden, door voorzieningen beter aan te sluiten bij het willen en kunnen van hun deelnemers. Hiervoor wordt een model geïntroduceerd dat op basis van de praktijk ontwikkeld is.De jeugd maar geen toekomst? is interessant voor iedereen die verschil wil maken in het sociale domein: beleidsmakers, professionals, sociaal wetenschappers en studenten.De auteurs hebben jarenlange ervaring met onderzoek, beleidsadvies en training in het sociale domein, in binnen- en buitenland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Spies, Suzanne Tan, Maarten Davelaar
Uitgever
SWP
ISBN
9789088506734
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Werkloosheid, schooluitval, schulden, criminaliteit, gezondheidsproblemen - jongeren in achterstandswijken hebben vaak moeite aansluiting te vinden bij de maatschappij. Dit boek beschrijft op confronterende wijze hun leefwereld. Overheidsbeleid is niet erg effectief. De uitval is hoog en de beeldvorming onder jongeren is negatief. De systeemwereld is niet alleen deel van de oplossing, maar ook deel van het probleem. Dit boek introduceert een andere manier van kijken waarmee leefwereld en systeemwereld dichter bij elkaar gebracht kunnen worden.

Aan de hand van verhalen van jongeren, professionals en beleidsmakers maken de auteurs zichtbaar hoe sociale in- en uitsluitingsprocessen werken. De verdeling van kansen, het leven in achterstandswijken, het sociale netwerk van jongeren die er wonen, hun zelfbeeld en competenties, en de kloof tussen papier en werkelijkheid. Het laat ook zien hoe beleid effectiever kan worden, door voorzieningen beter aan te sluiten bij het willen en kunnen van hun deelnemers. Hiervoor wordt een model geïntroduceerd dat op basis van de praktijk ontwikkeld is.

De jeugd maar geen toekomst? is interessant voor iedereen die verschil wil maken in het sociale domein: beleidsmakers, professionals, sociaal wetenschappers en studenten.

De auteurs hebben jarenlange ervaring met onderzoek, beleidsadvies en training in het sociale domein, in binnen- en buitenland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Spies, Suzanne Tan, Maarten Davelaar
Uitgever
SWP
ISBN
9789088506734
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99