De innerlijke reis

tripgids voor psychonauten

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Paperback | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het gebruik van psychedelische of hallucinerende middelen, empathogene of entheogene stoffen is wijdverspreid, miljoenen mensen gebruiken ze geregeld, op festivals, in clubs of ten behoeve van zelfontdekking.Die gebruikers en de mensen om hen heen verdienen adequate informatie over wat deze substanties doen, hoe je ze het beste kunt gebruiken, welke gevaren er zijn, maar ook wat je ermee kunt bereiken en wat de positieve aspecten zijn. Naast de officiële voorlichting, die vaak op bangmakerij neerkomt, is er behoefte aan realistische en onafhankelijke informatie en vooral raadgevingen voor veilig en verantwoord gebruik.Dit boek biedt basis-informatie over wat trippen nu precies is, hoe een trip verloopt, welke ervaringen men kan hebben en hoe om te gaan met de effecten, ook na de trip. De meest gebruikte psycho-actieve psycho-actieve substanties komen aan de orde, zoals LSD, magische paddenstoelen, XTC, Ayahuasca en Cannabis.De insteek van dit boek is dat trippen een psychologisch intensieve ervaring is en dat een goede voorbereiding en een adequate 'set en setting' de risico's beperken en de ervaring optimaliseren. De suggestie is dan ook een trip te zien en uit te voeren als een ritueel, als een heilige innerlijke reis naar werelden die je normaal niet ervaart. Trippen opent ook een pad naar grotere zelfkennis en bewustzijn. Dat is wat anders dan het recreatieve, hedonistische slikken van een pilletje hier of daar.Als je je bewust bent van verloop, gevaren en mogelijke resultaten van een trip kan er minder mis gaan bij zo'n uitstapje naar de diepere lagen van je psyche. Ook weloverwogen therapeutisch gebruik komt aan deorde; er wordt steeds meer bekend over de positieve effecten.Dit boek geeft modellen en protocollen en is niet alleen voor de (potentiële) gebruiker, maar zeker ook voor ouders, leerkrachten, hulpverleners, politie, therapeuten en de medische wereld een nuttige en diepgaande gids.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Onderstroomboven Collectief
ISBN
9789492079152
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Beschrijving

Het gebruik van psychedelische of hallucinerende middelen, empathogene of entheogene stoffen is wijdverspreid, miljoenen mensen gebruiken ze geregeld, op festivals, in clubs of ten behoeve van zelfontdekking.

Die gebruikers en de mensen om hen heen verdienen adequate informatie over wat deze substanties doen, hoe je ze het beste kunt gebruiken, welke gevaren er zijn, maar ook wat je ermee kunt bereiken en wat de positieve aspecten zijn. Naast de officiële voorlichting, die vaak op bangmakerij neerkomt, is er behoefte aan realistische en onafhankelijke informatie en vooral raadgevingen voor veilig en verantwoord gebruik.

Dit boek biedt basis-informatie over wat trippen nu precies is, hoe een trip verloopt, welke ervaringen men kan hebben en hoe om te gaan met de effecten, ook na de trip. De meest gebruikte psycho-actieve psycho-actieve substanties komen aan de orde, zoals LSD, magische paddenstoelen, XTC, Ayahuasca en Cannabis.

De insteek van dit boek is dat trippen een psychologisch intensieve ervaring is en dat een goede voorbereiding en een adequate 'set en setting' de risico's beperken en de ervaring optimaliseren. De suggestie is dan ook een trip te zien en uit te voeren als een ritueel, als een heilige innerlijke reis naar werelden die je normaal niet ervaart. Trippen opent ook een pad naar grotere zelfkennis en bewustzijn. Dat is wat anders dan het recreatieve, hedonistische slikken van een pilletje hier of daar.

Als je je bewust bent van verloop, gevaren en mogelijke resultaten van een trip kan er minder mis gaan bij zo'n uitstapje naar de diepere lagen van je psyche. Ook weloverwogen therapeutisch gebruik komt aan de
orde; er wordt steeds meer bekend over de positieve effecten.

Dit boek geeft modellen en protocollen en is niet alleen voor de (potentiële) gebruiker, maar zeker ook voor ouders, leerkrachten, hulpverleners, politie, therapeuten en de medische wereld een nuttige en diepgaande gids.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Onderstroomboven Collectief
ISBN
9789492079152
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99