De inhuldigingsrede van Koning Willem Alexander

en die van zijn voorgangers

Prijs € 2,65

Uitverkocht

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

DE INHULDIGINGSREDE VAN KONING WILLEM-ALEXANDEREn die van zijn zes voorgangersTijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk in Amsterdam kregen, begrijpelijk, alle pracht en praal de meeste aandacht. De aankleding, de belichting, alle hoge gasten, de muziek, de koningin-moeder in de rol van oma op de eerste rij tussen de drie in het blauw gestoken prinsesjes, de nieuwe Koning omhuld door zijn hermelijnen mantel, en bovenal koningin Máxima in haar magnifieke jurk. Minder belangstelling was er, helaas, voor de inhoud van de toespraak die het nieuwe staatshoofd in de kerk hield. Bij de inhuldigingen van zijn zes voorgangers was het niet veel anders. En dat is jammer. Want deze inaugurele redes zetten de toon voor een nieuw koningschap. De mate van onderwerping aan het parlement wordt aangegeven, een beginselprogramma gepresenteerd en soms is zelfs sprake van enige reflectie op de aanvaarding van de erfelijke lotsbestemming. Genoeg redenen om de tekst van de Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander in boekvorm uit te geven. Dan kunnen de woorden nog eens worden nagelezen en gewogen. In deze geïllustreerde bundel zijn behalve de Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander ook die van zijn zes voorgangers opgenomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
EW Boeken
ISBN
9789035251199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

DE INHULDIGINGSREDE VAN KONING WILLEM-ALEXANDER
En die van zijn zes voorgangers
Tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk in Amsterdam kregen, begrijpelijk, alle pracht en praal de meeste aandacht. De aankleding, de belichting, alle hoge gasten, de muziek, de koningin-moeder in de rol van oma op de eerste rij tussen de drie in het blauw gestoken prinsesjes, de nieuwe Koning omhuld door zijn hermelijnen mantel, en bovenal koningin Máxima in haar magnifieke jurk.
Minder belangstelling was er, helaas, voor de inhoud van de toespraak die het nieuwe staatshoofd in de kerk hield. Bij de inhuldigingen van zijn zes voorgangers was het niet veel anders. En dat is jammer. Want deze inaugurele redes zetten de toon voor een nieuw koningschap. De mate van onderwerping aan het parlement wordt aangegeven, een beginselprogramma gepresenteerd en soms is zelfs sprake van enige reflectie op de aanvaarding van de erfelijke lotsbestemming.
Genoeg redenen om de tekst van de Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander in boekvorm uit te geven. Dan kunnen de woorden nog eens worden nagelezen en gewogen. In deze geïllustreerde bundel zijn behalve de Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander ook die van zijn zes voorgangers opgenomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
EW Boeken
ISBN
9789035251199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99