De Hitlers

de onbekende familie van de Fuhrer

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

W. Zdral

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zijn leven lang heeft Adolf Hitler een geheim gemaakt van zijn afkomst. Veel sporen die naar zijn verleden leiden laat hij systematisch uitwissen. 'Ik heb geen flauw benul van familiegeschiedenis. Op dat gebied ben ik uiterst beperkt', zei de dictator eens. 'Ik ben een compleet onfamiliaal, een unsippisch aangelegd wezen.' Afkomst en afstamming blijven verborgen achter de voor propagandadoeleinden opgeworpen fa e van een hoog boven het volk verkerende Fuhrer van een 'Volksgemeinschaft'. 'Het verbergen en het verheerlijken van de eigen persoon was een van de belangrijkste opgaven van Hitlers leven. Welke andere figuur in de geschiedenis heeft zichzelf met zoveel geweld, zo consequent, op het pedante af, gestileerd en al het persoonlijke uit weten te vlakken', schrijft historicus Joachim Fest. 'Hij was er altijd op bedacht sporen te verwarren, identiteiten onherkenbaar te maken, de al weinig transparante achtergrond van afkomst en familie nog troebeler te maken.' De Britse historicus Ian Kershaw hekelt de 'bijzonder beperkte bronnen ter reconstructie van de levensgeschiedenis van de Duitse dictator'. In dit boek De Hitlers worden de ware achtergronden van Hitler blootgelegd. Wolfgang Zdral, geboren in 1958, studeerde af aan de School voor Journalistiek en studeerde economie, politicologie en communicatiewetenschap. Sinds twintig jaar werkt hij als journalist, momenteel is hij redacteur van het tijdschrift Capital. Bij uitgeverij Ueberreuter verscheen in 2002 zijn boek Der finanzierte Aufstieg des Adolf H. De Hitlers, de onbekende familie van de Fuhrer werd vertaald door Annemarie Vlaming.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Zdral
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059114326
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
219

Beschrijving

Zijn leven lang heeft Adolf Hitler een geheim gemaakt van zijn afkomst. Veel sporen die naar zijn verleden leiden laat hij systematisch uitwissen. 'Ik heb geen flauw benul van familiegeschiedenis. Op dat gebied ben ik uiterst beperkt', zei de dictator eens. 'Ik ben een compleet onfamiliaal, een unsippisch aangelegd wezen.' Afkomst en afstamming blijven verborgen achter de voor propagandadoeleinden opgeworpen fa e van een hoog boven het volk verkerende Fuhrer van een 'Volksgemeinschaft'. 'Het verbergen en het verheerlijken van de eigen persoon was een van de belangrijkste opgaven van Hitlers leven. Welke andere figuur in de geschiedenis heeft zichzelf met zoveel geweld, zo consequent, op het pedante af, gestileerd en al het persoonlijke uit weten te vlakken', schrijft historicus Joachim Fest. 'Hij was er altijd op bedacht sporen te verwarren, identiteiten onherkenbaar te maken, de al weinig transparante achtergrond van afkomst en familie nog troebeler te maken.' De Britse historicus Ian Kershaw hekelt de 'bijzonder beperkte bronnen ter reconstructie van de levensgeschiedenis van de Duitse dictator'. In dit boek De Hitlers worden de ware achtergronden van Hitler blootgelegd.
Wolfgang Zdral, geboren in 1958, studeerde af aan de School voor Journalistiek en studeerde economie, politicologie en communicatiewetenschap. Sinds twintig jaar werkt hij als journalist, momenteel is hij redacteur van het tijdschrift Capital. Bij uitgeverij Ueberreuter verscheen in 2002 zijn boek Der finanzierte Aufstieg des Adolf H. De Hitlers, de onbekende familie van de Fuhrer werd vertaald door Annemarie Vlaming.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Zdral
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059114326
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
219

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99