De Heidelbergse Catechismus

een eigentijdse weergave door dr. W. Verboom

Prijs € 13,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

W. Verboom

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Heidelbergse Catechismus Een eigentijdse weergave door dr. W. Verboom De Heidelbergse Catechismus is na meer dan vier eeuwen nog steeds een geliefd boek in veel kerken. Daar fungeert het als leidraad voor leerdiensten en wordt het besproken op de catechese. Ook op veel scholen wordt met de kinderen gelezen in dit oude boek. Door de verandering van onze taal wordt de tekst echter steeds moeilijker leesbaar. Het gevolg is dat de Heidelbergse Catechismus steeds minder gelezen en begrepen wordt. Om deze klassieke tekst weer dicht bij de mensen te brengen, heeft dr. W. Verboom de tekst herschreven en waar nodig ingekort. Uitgangspunt daarbij was recht doen aan de inhoud van de catechismus en zoveel mogelijk aan te sluiten bij de taal van deze tijd. Het resultaat is een prettig leesbare tekst die de lezer weer onder de indruk brengt van de concreetheid en de actualiteit van dit oude belijdenisgeschrift.Omdat niet alle klassieke begrippen over te zetten zijn naar hedendaagse woorden, worden naast de tekst moeilijke woorden toegelicht. Ook is een enkele nieuwe catechismusvraag toegevoegd. Met deze nieuwe weergave hoopt dr. Verboom de Heidelbergse Catechismus te behouden voor nieuwe generaties. Dr. W. Verboom is emeritus-hoogleraar Geschiedenis van het Gereformeerd Protestantisme en houdt zich al vele jaren bezig met de belijdenisgeschriften, in het bijzonder met de Heidelbergse Catechismus. Eindelijk een eigentijdse versie van de Heidelbergse Catechismus.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Verboom
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023922292
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

De Heidelbergse Catechismus Een eigentijdse weergave door dr. W. Verboom De Heidelbergse Catechismus is na meer dan vier eeuwen nog steeds een geliefd boek in veel kerken. Daar fungeert het als leidraad voor leerdiensten en wordt het besproken op de catechese. Ook op veel scholen wordt met de kinderen gelezen in dit oude boek. Door de verandering van onze taal wordt de tekst echter steeds moeilijker leesbaar. Het gevolg is dat de Heidelbergse Catechismus steeds minder gelezen en begrepen wordt.

Om deze klassieke tekst weer dicht bij de mensen te brengen, heeft dr. W. Verboom de tekst herschreven en waar nodig ingekort. Uitgangspunt daarbij was recht doen aan de inhoud van de catechismus en zoveel mogelijk aan te sluiten bij de taal van deze tijd. Het resultaat is een prettig leesbare tekst die de lezer weer onder de indruk brengt van de concreetheid en de actualiteit van dit oude belijdenisgeschrift.Omdat niet alle klassieke begrippen over te zetten zijn naar hedendaagse woorden, worden naast de tekst moeilijke woorden toegelicht. Ook is een enkele nieuwe catechismusvraag toegevoegd.

Met deze nieuwe weergave hoopt dr. Verboom de Heidelbergse Catechismus te behouden voor nieuwe generaties. Dr. W. Verboom is emeritus-hoogleraar Geschiedenis van het Gereformeerd Protestantisme en houdt zich al vele jaren bezig met de belijdenisgeschriften, in het bijzonder met de Heidelbergse Catechismus. Eindelijk een eigentijdse versie van de Heidelbergse Catechismus.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Verboom
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023922292
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99