De gevangene van de hemel

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Carlos Ruiz Zafón

Hardback | Augustus 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven. Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden. Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad. De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo’n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee. In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.

Volledige beschrijving

Recensies

6-sep-2012

Minie Testerink

Alle 1 beoordelingen

Specificaties

Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789056724559
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Beschrijving

Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven.
Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden.

Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad.

De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo’n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee.

In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.

6-sep-2012

Minie Testerink

Fantastisch

Dezelfde personen als in de vorige boeken komen in het verhaal voor en het speelt zich af in de tijd voor kerst en natuurlijk in Barcelona. Fermin heeft nu de hoofdrol die op het punt staat om te gaan trouwen met Bernarda. Hij werkt in de boekhandel van Sempere en zoon, de zoon is Daniel en daar is Fermin goed bevriend mee. Daniel en zijn vader hebben grote zorgen over de financien van de winkel want ondanks de vele mensen die langs de winkel lopen is er niemand die even stil blijft staan om in de etalage te kijken of zelfs maar naar binnen te komen om een boek te kopen. Daniel bespreekt het met zijn vader en vertelt hem dat Fermin een voorstel heeft gedaan om de etalage eens goed te gaan veranderen. Sempere senior die op dat moment met de boekhouding bezig is denkt eens goed over dat voorstel na en ineens zegt hij tegen Daniel je moet even op de winkel passen want ik ga even weg. Terwijl Sempere senior weg is komt er een heel vreemd persoon in de winkel en koopt dan het duurste boek van De Graaf van Montecristo en vanaf dat moment is het nog maar de vraag of het huwelijk van Fermin wel door kan gaan want alles komt nu op losse schroeven te staan. Fermin loopt met een groot geheim rond en weet niet wat hij ermee moet doen, het vertellen aan Daniel of niet. Daniel weet op dat moment ook niet of hij het moet vertellen aan Fermin van de vreemde man die in de winkel is geweest om het duurste boek te kopen. Dan vertelt Daniel het op een gegeven moment aan Fermin en hij merkt meteen dat Fermin schrikt en er meer over weet. Ze stellen het zo lang mogelijk uit om er over te praten maar Daniel is van plan om Fermin aan het praten te krijgen om achter de waarheid te komen en spreekt dan op een gegeven moment met Fermin af om eens te praten over alles. Het is weer een fantastisch boek om te lezen en als je er in begint is het moeilijk om het boek even weg te leggen want je wilt doorlezen. Het boek is erg spannend en zit vol met intrige's en emotie's en vriendschap speelt een hele belangrijke rol.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789056724559
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99