De geschiedenis van de oncologie (e-Book)

Prijs € 52,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

D.J.Th. Wagener

EPUB met digitaal watermerk | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het verhaal van de oncologie is een boeiend verhaal, maar ook een van dwaalwegen, toevalligheden, illusies, vergissingen en van veel teleurstellingen en soms van succes.Dit citaat is afkomstig uit de inleiding van De geschiedenis van de oncologie. De auteur, emeritus hoogleraar medische oncologie, beschrijft in deze uitgave alle aspecten van het probleem kanker vanuit een geschiedkundig perspectief, van de oudheid tot de laatste ontwikkelingen in onze tijd.Voor allen die zich met de behandeling van kanker bezighouden, is het vanuit dit oogpunt interessant te lezen hoe men tot de huidige behandelmethoden is gekomen. Daarnaast kan De geschiedenis van de oncologie inspiratie bieden aan iedereen die bezig is met kankeronderzoek.Aanleiding voor het schrijven van dit boek vormde een uitnodiging voor een voordracht over de geschiedenis van de oncologie. Tijdens de voorbereiding van deze voordracht bleek dat er geen enkele monografie bestond waarin de historie van het vakgebied werd beschreven. Verspreid in de medische literatuur bleken echter wel veel gegevens te vinden. Deze geschriften bleken boeiende verhalen die achter baanbrekende onderzoeken en ontdekkingen schuil gingen. De auteur werd erdoor getroffen en vond reden te meer zich tot het schrijven van dit bijzondere boek te zetten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D.J.Th. Wagener
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031380084
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2010
Bestandsgrootte
7868936 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het verhaal van de oncologie is een boeiend verhaal, maar ook een van dwaalwegen, toevalligheden, illusies, vergissingen en van veel teleurstellingen en soms van succes.

Dit citaat is afkomstig uit de inleiding van De geschiedenis van de oncologie. De auteur, emeritus hoogleraar medische oncologie, beschrijft in deze uitgave alle aspecten van het probleem kanker vanuit een geschiedkundig perspectief, van de oudheid tot de laatste ontwikkelingen in onze tijd.
Voor allen die zich met de behandeling van kanker bezighouden, is het vanuit dit oogpunt interessant te lezen hoe men tot de huidige behandelmethoden is gekomen. Daarnaast kan De geschiedenis van de oncologie inspiratie bieden aan iedereen die bezig is met kankeronderzoek.

Aanleiding voor het schrijven van dit boek vormde een uitnodiging voor een voordracht over de geschiedenis van de oncologie. Tijdens de voorbereiding van deze voordracht bleek dat er geen enkele monografie bestond waarin de historie van het vakgebied werd beschreven. Verspreid in de medische literatuur bleken echter wel veel gegevens te vinden. Deze geschriften bleken boeiende verhalen die achter baanbrekende onderzoeken en ontdekkingen schuil gingen. De auteur werd erdoor getroffen en vond reden te meer zich tot het schrijven van dit bijzondere boek te zetten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D.J.Th. Wagener
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031380084
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2010
Bestandsgrootte
7868936 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99