De geroofde meisjes

Boko Haram en de terreur in het hart van Afrika

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wolfgang Bauer

Hardback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In april 2014 overviel een commando-eenheid van de terreurorganisatie Boko Haram het dorp Chibok in het noordoosten van Nigeria en ontvoerde 276 meisjes van het plaatselijke internaat. De internationale gemeenschap reageerde geschokt. Onder de hashtag 'Bring back our girls' getuigden beroemdheden als Michelle Obama en de draagster van de Nobelprijs voor de Vrede Malala Yousafzai van hun ontzetting.Het lot van de meisjes uit Chibok staat niet op zichzelf. Tot op de dag van vandaag bevinden zich nog duizenden meisjes in de handen van de Islamisten. In juli 2015 reisde Wolfgang Bauer, verslaggever voor Die Zeit naar Nigeria om te praten met de meisjes die erin slaagden te vluchten. Ze vertellen over hun leven voorafgaand aan de ontvoering, over hun gruwelijke ervaringen in gevangenschap en over hun dromen van een betere toekomst.De verhalen van de meisjes geven een exclusieve inkijk in het leven onder Boko Haram en geven een gedetailleerd beeld van het schrikbewind dat de terreurorganisatie uitoefent. Tegelijkertijd biedt het boek inzicht in de historische en politieke achtergrond van de terreur en laat het zien hoe grondig het evenwicht in een van de etnisch en cultureel meest diverse gebieden van de wereld wordt verstoord. Maar het boek geeft de meisjes vooral hun stemmen terug. Krachtige stemmen, die vertellen over lijden, over geweld, maar ook over persoonlijke moed en hoop.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wolfgang Bauer
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij
ISBN
9789462491618
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

In april 2014 overviel een commando-eenheid van de terreurorganisatie Boko Haram het dorp Chibok in het noordoosten van Nigeria en ontvoerde 276 meisjes van het plaatselijke internaat. De internationale gemeenschap reageerde geschokt. Onder de hashtag 'Bring back our girls' getuigden beroemdheden als Michelle Obama en de draagster van de Nobelprijs voor de Vrede Malala Yousafzai van hun ontzetting.

Het lot van de meisjes uit Chibok staat niet op zichzelf. Tot op de dag van vandaag bevinden zich nog duizenden meisjes in de handen van de Islamisten. In juli 2015 reisde Wolfgang Bauer, verslaggever voor Die Zeit naar Nigeria om te praten met de meisjes die erin slaagden te vluchten. Ze vertellen over hun leven voorafgaand aan de ontvoering, over hun gruwelijke ervaringen in gevangenschap en over hun dromen van een betere toekomst.

De verhalen van de meisjes geven een exclusieve inkijk in het leven onder Boko Haram en geven een gedetailleerd beeld van het schrikbewind dat de terreurorganisatie uitoefent. Tegelijkertijd biedt het boek inzicht in de historische en politieke achtergrond van de terreur en laat het zien hoe grondig het evenwicht in een van de etnisch en cultureel meest diverse gebieden van de wereld wordt verstoord. Maar het boek geeft de meisjes vooral hun stemmen terug. Krachtige stemmen, die vertellen over lijden, over geweld, maar ook over persoonlijke moed en hoop.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wolfgang Bauer
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij
ISBN
9789462491618
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99