De gehangene van Dartmoor

Prijs € 23,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Michael Jecks

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Engeland in de Middeleeuwen. Nadat hij aan de vervolging van de tempeliers door de Franse koning heeft weten te ontkomen, heeft sir Baldwin zich op een landgoed in Devonshire gevestigd. Zijn vriend is Simon Puttock, de nieuwbenoemde baljuw van Lydford Castle. Samen leggen zij zich toe op het opsporen en bestrijden van misdaad en misdadigers.In het veertiende-eeuwse Devon werden weggelopen horigen meedogenloos gestraft als ze door hun heer werden gepakt. Maar als Peter Bruther de havezaat van sir William Beauscyr ontvlucht, stelt hij zich onder bescherming van de Engelse koning door als mijnwerker op Dartmoor tin te gaan delven. En de baljuw van Lydford, Simon Puttock, moet een woedende sir William gaan vertellen dat hij wettelijk niets kan uitrichten tegen zijn gevluchte horige.Als Bruther opgehangen wordt aangetroffen, moet de baljuw, bijgestaan door de voormalige tempelridder sir Baldwin, onderzoek gaan doen naar een koelbloedige moord. En er zijn verdachten te over, zoals sir William en diens ruziemakende zoons en Thomas Smyth, een rijke mijnwerker die er niet voor terugdeinst zijn inkomsten met afpersing aan te vullen.Simon en Baldwin staan onder druk, want de waarheid moet ontdekt worden voordat de snel oplopende spanningen tot geweld tussen diverse bevolkingsgroepen leiden. Inmiddels vinden nog twee raadselachtige moorden plaats. Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een historische detective waarin tegen de achtergrond van het middeleeuwse Engeland moord, afpersing en wraak tot een spannende climax voeren.Verschenen in deze reeks: De laatste tempelridder, De heks van Wefford, De gehangene van Dartmoor, Het mooie lijk, Het lijk zonder hoofd, Het zevende gebod, Moord in het klooster en De dood van de erfgenaam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michael Jecks
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038923727
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Engeland in de Middeleeuwen. Nadat hij aan de vervolging van de tempeliers door de Franse koning heeft weten te ontkomen, heeft sir Baldwin zich op een landgoed in Devonshire gevestigd. Zijn vriend is Simon Puttock, de nieuwbenoemde baljuw van Lydford Castle. Samen leggen zij zich toe op het opsporen en bestrijden van misdaad en misdadigers.

In het veertiende-eeuwse Devon werden weggelopen horigen meedogenloos gestraft als ze door hun heer werden gepakt. Maar als Peter Bruther de havezaat van sir William Beauscyr ontvlucht, stelt hij zich onder bescherming van de Engelse koning door als mijnwerker op Dartmoor tin te gaan delven. En de baljuw van Lydford, Simon Puttock, moet een woedende sir William gaan vertellen dat hij wettelijk niets kan uitrichten tegen zijn gevluchte horige.
Als Bruther opgehangen wordt aangetroffen, moet de baljuw, bijgestaan door de voormalige tempelridder sir Baldwin, onderzoek gaan doen naar een koelbloedige moord. En er zijn verdachten te over, zoals sir William en diens ruziemakende zoons en Thomas Smyth, een rijke mijnwerker die er niet voor terugdeinst zijn inkomsten met afpersing aan te vullen.
Simon en Baldwin staan onder druk, want de waarheid moet ontdekt worden voordat de snel oplopende spanningen tot geweld tussen diverse bevolkingsgroepen leiden. Inmiddels vinden nog twee raadselachtige moorden plaats. Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een historische detective waarin tegen de achtergrond van het middeleeuwse Engeland moord, afpersing en wraak tot een spannende climax voeren.

Verschenen in deze reeks: De laatste tempelridder, De heks van Wefford, De gehangene van Dartmoor, Het mooie lijk, Het lijk zonder hoofd, Het zevende gebod, Moord in het klooster en De dood van de erfgenaam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michael Jecks
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038923727
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99