De fraudeaangifte

Prijs € 31,85

Uitverkocht

Gerard Blonk, Ton Haen, Bregje De Lannoy-Walenkamp, Piet Van Gelder

Paperback | April 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De financiële sector wordt steeds meer met uiteenlopende vormen van fraude geconfronteerd. Het strafrecht maakt het niet alleen mogelijk om frauduleus gedrag te bestraffen, maar ook om het (financieel) benadeelde slachtoffer tegemoet te komen. Dat kan doordat het slachtoffer gebruik kan maken van zijn informatiepositie in de strafrechtsketen. Ook reikt het strafrecht de financiële instelling de helpende hand als het gaat om het verhalen van de schade op de dader. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen overheid en private sector weerbarstiger te zijn dan de theorie en het beleid. Vooral de aansluiting van privaat onderzoek op de opsporing en vervolging loopt niet altijd vlekkeloos. Onbekendheid met het aangifteproces en lacunes in de afstemming van werkprocessen staan efficiënte fraudebestrijding in de weg. Het boek 'De Fraudeaangifte' geeft functionarissen, werkzaam bij financiële instellingen, handvatten bij de voorbereiding en het daadwerkelijk doen van aangifte bij opsporingsinstanties.Wat moet je anders doen om meer en vaker een daadwerkelijk succesvol vervolg op een aangifte te krijgen? Waaraan moet je dan denken? En waarom is de aangifte zo belangrijk om als benadeelde partij via het strafrecht de schade vergoed te krijgen? Of om vanuit het strafproces beter geïnformeerd te worden? Vanuit hun verschillende achtergronden en ervaringen binnen zowel de publieke als de private sector bundelen mr. Gerard Blonk, mr. Ton Haen, drs. Bregje De Lannoy-Walenkamp en Piet van Gelder hun kennis over de fraudeaangifte voor degene die namens een financiële instelling bij de politie aangifte gaat doen (of daarover adviseert). Een naslagwerk dat onmisbaar is voor een ieder die zich professioneel met de aangiftepraktijk bezighoudt in de private of publieke sector.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerard Blonk, Ton Haen, Bregje De Lannoy-Walenkamp, Piet Van Gelder
Uitgever
Sdu Overheid
ISBN
9789035249486
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De financiële sector wordt steeds meer met uiteenlopende vormen van fraude geconfronteerd. Het strafrecht maakt het niet alleen mogelijk om frauduleus gedrag te bestraffen, maar ook om het (financieel) benadeelde slachtoffer tegemoet te komen. Dat kan doordat het slachtoffer gebruik kan maken van zijn informatiepositie in de strafrechtsketen. Ook reikt het strafrecht de financiële instelling de helpende hand als het gaat om het verhalen van de schade op de dader.

In de praktijk blijkt de samenwerking tussen overheid en private sector weerbarstiger te zijn dan de theorie en het beleid. Vooral de aansluiting van privaat onderzoek op de opsporing en vervolging loopt niet altijd vlekkeloos. Onbekendheid met het aangifteproces en lacunes in de afstemming van werkprocessen staan efficiënte fraudebestrijding in de weg.
Het boek 'De Fraudeaangifte' geeft functionarissen, werkzaam bij financiële instellingen, handvatten bij de voorbereiding en het daadwerkelijk doen van aangifte bij opsporingsinstanties.

Wat moet je anders doen om meer en vaker een daadwerkelijk succesvol vervolg op een aangifte te krijgen? Waaraan moet je dan denken? En waarom is de aangifte zo belangrijk om als benadeelde partij via het strafrecht de schade vergoed te krijgen? Of om vanuit het strafproces beter geïnformeerd te worden?
Vanuit hun verschillende achtergronden en ervaringen binnen zowel de publieke als de private sector bundelen mr. Gerard Blonk, mr. Ton Haen, drs. Bregje De Lannoy-Walenkamp en Piet van Gelder hun kennis over de fraudeaangifte voor degene die namens een financiële instelling bij de politie aangifte gaat doen (of daarover adviseert).

Een naslagwerk dat onmisbaar is voor een ieder die zich professioneel met de aangiftepraktijk bezighoudt in de private of publieke sector.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerard Blonk, Ton Haen, Bregje De Lannoy-Walenkamp, Piet Van Gelder
Uitgever
Sdu Overheid
ISBN
9789035249486
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99