De finale

voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II

Prijs € 31,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Beersmans, W. Tersteeg

Paperback | September 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De finaleVoorbereiding op het Staatsexamen NT2 IIOm volwaardig deel uit te maken van de Nederlandse samenleving is het belangrijk om kranten en tijdschriften te lezen, naar televisieprogramma's te kijken, webpagina's te bezoeken en radioberichten te kunnen volgen. Voor veel inburgeraars is de hedendaagse snelle berichtgeving echter net wat te hoog gegrepen.De finale helpt midden- en hoogopgeleide anderstaligen door te dringen tot de verschillende kanalen van de Nederlandse media. De speciaal door de auteurs uitgezochte teksten en programma's geven een realistisch en actueel beeld van het dagelijkse taalgebruik en sluiten aan op de vier speerpunten van het staatexamen NT2 II: lezen, luisteren, schrijven en spreken.Behalve de vele praktische oefeningen bevat het boek achterin een uitgebreid grammaticaal overzicht met extra grammaticaoefeningen en een Taalhulp. De Taalhulp geeft uitleg over het schrijven van verschillende tekstsoorten, zoals formele en informele brieven, het strategisch lezen en beluisteren van teksten, en een lijst van veelgebruikte zinnen. Deze bijlagen stellen de cursist in staat zelfstandig oefeningen te maken en zullen hem of haar, ook na het behalen van het Staatsexamen, veel plezier en profijt opleveren.Op de bijbehorende website www.staatsexamennt2.nl staan alle luisterfragmenten, filmpjes en toetsen.Niveau: B1 > B2Over de auteurs:Maud Beersmans en Wim Tersteeg zijn als docent Nederlands als Tweede Taal verbonden aan het James Boswell Instituut van de Universiteit Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Beersmans, W. Tersteeg
Uitgever
Boom
ISBN
9789085064985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
226

Beschrijving

De finale
Voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II

Om volwaardig deel uit te maken van de Nederlandse samenleving is het belangrijk om kranten en tijdschriften te lezen, naar televisieprogramma's te kijken, webpagina's te bezoeken en radioberichten te kunnen volgen. Voor veel inburgeraars is de hedendaagse snelle berichtgeving echter net wat te hoog gegrepen.

De finale helpt midden- en hoogopgeleide anderstaligen door te dringen tot de verschillende kanalen van de Nederlandse media. De speciaal door de auteurs uitgezochte teksten en programma's geven een realistisch en actueel beeld van het dagelijkse taalgebruik en sluiten aan op de vier speerpunten van het staatexamen NT2 II: lezen, luisteren, schrijven en spreken.

Behalve de vele praktische oefeningen bevat het boek achterin een uitgebreid grammaticaal overzicht met extra grammaticaoefeningen en een Taalhulp. De Taalhulp geeft uitleg over het schrijven van verschillende tekstsoorten, zoals formele en informele brieven, het strategisch lezen en beluisteren van teksten, en een lijst van veelgebruikte zinnen. Deze bijlagen stellen de cursist in staat zelfstandig oefeningen te maken en zullen hem of haar, ook na het behalen van het Staatsexamen, veel plezier en profijt opleveren.

Op de bijbehorende website www.staatsexamennt2.nl staan alle luisterfragmenten, filmpjes en toetsen.

Niveau:
B1 > B2

Over de auteurs:
Maud Beersmans en Wim Tersteeg zijn als docent Nederlands als Tweede Taal verbonden aan het James Boswell Instituut van de Universiteit Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Beersmans, W. Tersteeg
Uitgever
Boom
ISBN
9789085064985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
226

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99