De felomstreden kroon van Edward II

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Tom Lanoye, Christopher Marlowe

Hardback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Koning Edward II plaatst zijn minnaar, de gehate en volkse Gaveston, naast zich op de troon en bombardeert hem tot machtigste man van het rijk. Zodoende ontketent hij aan zijn hof en binnen zijn familie een bloedige en nietsontziende ratrace naar de kroon en naar het herstel van de aloude tradities.Opnieuw schreef meesterbewerker Lanoye een radicaal eigen en tragikomische versie van een bekende klassieker, zoals hij dat eerder al deed met onder andere Ten oorlog, Koningin Lear of Mamma Medea. Dit keer waagt hij zich aan het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis, Edward II, geschreven door de beruchte voorganger en geniale rivaal van Shakespeare - zonder Christopher Marlowe geen 'Grote Bard'!Tom Lanoye (1958) staat bekend als auteur van bestsellers als Sprakeloos, Gelukkige slaven en Kartonnen dozen. Hij is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen, zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.Over eerder toneelwerk van Lanoye:'De grootste toneelschrijver van de Lage Landen.' - De Correspondent'Genadeloze en scherpe Hamlet versus Hamlet.' - De Standaard ****'Lanoye flikt het 'm gewoon opnieuw.' - De Telegraaf *****'Poëtische, woeste taalstorm; spannende, pakkende voorstelling.' - Knack *****'In de beste der shakespeareaanse tradities.' - Le Monde

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Lanoye, Christopher Marlowe
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044635522
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Koning Edward II plaatst zijn minnaar, de gehate en volkse Gaveston, naast zich op de troon en bombardeert hem tot machtigste man van het rijk. Zodoende ontketent hij aan zijn hof en binnen zijn familie een bloedige en nietsontziende ratrace naar de kroon en naar het herstel van de aloude tradities.
Opnieuw schreef meesterbewerker Lanoye een radicaal eigen en tragikomische versie van een bekende klassieker, zoals hij dat eerder al deed met onder andere Ten oorlog, Koningin Lear of Mamma Medea. Dit keer waagt hij zich aan het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis, Edward II, geschreven door de beruchte voorganger en geniale rivaal van Shakespeare - zonder Christopher Marlowe geen 'Grote Bard'!

Tom Lanoye (1958) staat bekend als auteur van bestsellers als Sprakeloos, Gelukkige slaven en Kartonnen dozen. Hij is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen, zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.

Over eerder toneelwerk van Lanoye:
'De grootste toneelschrijver van de Lage Landen.' - De Correspondent
'Genadeloze en scherpe Hamlet versus Hamlet.' - De Standaard ****
'Lanoye flikt het 'm gewoon opnieuw.' - De Telegraaf *****
'Poëtische, woeste taalstorm; spannende, pakkende voorstelling.' - Knack *****
'In de beste der shakespeareaanse tradities.' - Le Monde

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Lanoye, Christopher Marlowe
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044635522
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99