De Evangelische Omroep

ontstaansgeschiedenis

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

E. Vermaat

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In april 1967 werd de EO opgericht, dat is nu precies 40 jaar geleden. Tijd om stil te staan bij de jaren waarin de EO werd opgericht en zich ontwikkelde tot zendgemachtigde. Wat heeft de oprichters toen bewogen om met een nieuwe omroep te komen, wat wilden zij, waar stonden ze voor? De auteur heeft als enige de initiatiefnemers en oprichters niet alleen persoonlijk gekend maar met hen ook lange gesprekken over de oprichtingsgeschiedenis gevoerd. Bovendien had hij toegang tot unieke documenten uit het EO-archief. Die worden in dit boek uitvoerig beschreven. Het gaat hier om een belangwekkend stuk omroepgeschiedenis. Bij de EO ging het niet alleen om een soort 'afscheiding' van de NCRV. De initiatiefnemers waren wel lid van de NCRV maar zij wilden tot het laatst toe met deze christelijke omroep in gesprek blijven. En natuurlijk, door beide partijen zijn er fouten gemaakt.De EO is vooral opgericht als reactie op de woelige jaren zestig toen theologen gingen zeggen dat God 'dood' is en linkse gewelddadige revoluties werden gezien als iets waarvoor je je moest inzetten. De auteur heeft zelf die jaren bewust meegemaakt en er een indringend hoofdstuk aan gewijd. De jaren zestig en zeventig markeerden tegelijk het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De auteur ontdekte al vroeg dat Russische, Oost-Duitse en Poolse geheime diensten probeerden christelijke organisaties en kerken te infiltreren. Nu verschijnen daarover in Engeland, Duitsland en Polen dikke boeken. De auteur onthult dat hij zelf werd dwarsgezeten door 'Tulpe', codenaam voor een medewerkster van de Oost-Duitse geheime dienst. De auteur onthult bovendien dat een aan de EO geestverwante omroep in Wetzlar (Duitsland) doelwit van infiltratie is geweest.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Vermaat
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059115477
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

In april 1967 werd de EO opgericht, dat is nu precies 40 jaar geleden. Tijd om stil te staan bij de jaren waarin de EO werd opgericht en zich ontwikkelde tot zendgemachtigde. Wat heeft de oprichters toen bewogen om met een nieuwe omroep te komen, wat wilden zij, waar stonden ze voor? De auteur heeft als enige de initiatiefnemers en oprichters niet alleen persoonlijk gekend maar met hen ook lange gesprekken over de oprichtingsgeschiedenis gevoerd. Bovendien had hij toegang tot unieke documenten uit het EO-archief. Die worden in dit boek uitvoerig beschreven. Het gaat hier om een belangwekkend stuk omroepgeschiedenis. Bij de EO ging het niet alleen om een soort 'afscheiding' van de NCRV. De initiatiefnemers waren wel lid van de NCRV maar zij wilden tot het laatst toe met deze christelijke omroep in gesprek blijven. En natuurlijk, door beide partijen zijn er fouten gemaakt.
De EO is vooral opgericht als reactie op de woelige jaren zestig toen theologen gingen zeggen dat God 'dood' is en linkse gewelddadige revoluties werden gezien als iets waarvoor je je moest inzetten. De auteur heeft zelf die jaren bewust meegemaakt en er een indringend hoofdstuk aan gewijd. De jaren zestig en zeventig markeerden tegelijk het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De auteur ontdekte al vroeg dat Russische, Oost-Duitse en Poolse geheime diensten probeerden christelijke organisaties en kerken te infiltreren. Nu verschijnen daarover in Engeland, Duitsland en Polen dikke boeken. De auteur onthult dat hij zelf werd dwarsgezeten door 'Tulpe', codenaam voor een medewerkster van de Oost-Duitse geheime dienst. De auteur onthult bovendien dat een aan de EO geestverwante omroep in Wetzlar (Duitsland) doelwit van infiltratie is geweest.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Vermaat
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059115477
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99