De essentie van leiderschap (e-Book)

inspirerende gesprekken met wereldleiders

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Dominique Haijtema

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leiderschap is geen natuurwetenschap. Je leert het ook niet op een business-school. Maar wij kunnen wel veel leren van mensen die over de hele wereld leiderschap tonen. Leiders zijn tenslotte 'gewone mensen die ongewone dingen doen'. Ingvar Kamprad laat zien dat de werkvloer de beste universiteit is voor leidinggevenden bij IKEA. Jack Welch toont daadkracht en duidelijkheid en is daarmee een schoolvoorbeeld van Amerikaans leiderschap. Of laat je inspireren door de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler; hij leidt een democratische organisatie waar vertrouwen en samenwerking overheersen. Leer van de filosofe en activiste Noreena Hertz, die de kloof wil dichten tussen het rijke Westen en de ontwikkelingslanden. Of raak ontroerd van het verhaal van Muhammad Yunus, die miljoenen mensen helpt met microkredieten. De lessen in leiderschap van Desmond Tutu, Deepak Chopra of Madeleine Albright gaan over compassie, verbondenheid en inspiratie.De essentie van leiderschap is verantwoordelijkheid nemen. Deze mensen deden het. En jij? Wat ga jij doen?De essentie van evolutie is de voortdurende vernieuwing om zich aan gewijzigde omstandigheden aan te passen. Dit boek biedt een goed overzicht voor iedereen die ge eresseerd is in de evolutie van leiderschap in de 21ste eeuw.' - Peter Bakker, ceo van TNTDominique Haijtema (1973) is sociaal-psycholoog en journalist bij Het Financieele Dagblad. Haar boek Leiderschap in de 21ste eeuw verscheen in 2005 bij Business Contact.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dominique Haijtema
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047001478
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
472072 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

Leiderschap is geen natuurwetenschap. Je leert het ook niet op een business-school. Maar wij kunnen wel veel leren van mensen die over de hele wereld leiderschap tonen. Leiders zijn tenslotte 'gewone mensen die ongewone dingen doen'. Ingvar Kamprad laat zien dat de werkvloer de beste universiteit is voor leidinggevenden bij IKEA. Jack Welch toont daadkracht en duidelijkheid en is daarmee een schoolvoorbeeld van Amerikaans leiderschap. Of laat je inspireren door de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler; hij leidt een democratische organisatie waar vertrouwen en samenwerking overheersen. Leer van de filosofe en activiste Noreena Hertz, die de kloof wil dichten tussen het rijke Westen en de ontwikkelingslanden. Of raak ontroerd van het verhaal van Muhammad Yunus, die miljoenen mensen helpt met microkredieten. De lessen in leiderschap van Desmond Tutu, Deepak Chopra of Madeleine Albright gaan over compassie, verbondenheid en inspiratie.
De essentie van leiderschap is verantwoordelijkheid nemen. Deze mensen deden het. En jij? Wat ga jij doen?
De essentie van evolutie is de voortdurende vernieuwing om zich aan gewijzigde omstandigheden aan te passen. Dit boek biedt een goed overzicht voor iedereen die ge eresseerd is in de evolutie van leiderschap in de 21ste eeuw.' - Peter Bakker, ceo van TNT
Dominique Haijtema (1973) is sociaal-psycholoog en journalist bij Het Financieele Dagblad. Haar boek Leiderschap in de 21ste eeuw verscheen in 2005 bij Business Contact.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dominique Haijtema
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047001478
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
472072 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99