De dood komt steeds later

het einde van het leven in discussie

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Doeke Post

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We worden steeds ouder, maar de grootste zekerheid is nog altijd dat ons leven eindig is. Toch moeten we op een gegeven moment beslissen dat het einde van het leven daar is. En wie neemt dan het besluit om met de medische behandeling te stoppen?Medicus Doeke Post behandelt in dit boek de vele en grote vragen die zich voordoen rond het levenseinde. Hij wil de discussie stimuleren over het geven van een volmacht aan een vertrouwd persoon die in de geest van de patiënt beslissingen neemt over het soort behandeling, maar ook over de beëindiging van het leven. * Sluit aan bij actuele discussie over levensbeëindiging boven de 70 jaar * Heldere en evenwichtige gids in de vragen rond de laatste levensfase/li> * Voorstel om bijtijds volmacht te regelenProf. dr. Doeke PostProf. dr. Doeke Post was vele jaren werkzaam als huisarts, werkte als adviseur van een ziekenfonds en was van 1992 tot 2004 hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde over uiteenlopende medisch-ethische thema’s en in 2009 verscheen van zijn hand het standaardwerk De derde weg.Een analyse en toekomstvisie vanuit vijftig jaar ervaring in de zorgsector.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Doeke Post
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789021142708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Beschrijving

We worden steeds ouder, maar de grootste zekerheid is nog altijd dat ons leven eindig is. Toch moeten we op een gegeven moment beslissen dat het einde van het leven daar is. En wie neemt dan het besluit om met de medische behandeling te stoppen?

Medicus Doeke Post behandelt in dit boek de vele en grote vragen die zich voordoen rond het levenseinde. Hij wil de discussie stimuleren over het geven van een volmacht aan een vertrouwd persoon die in de geest van de patiënt beslissingen neemt over het soort behandeling, maar ook over de beëindiging van het leven.

* Sluit aan bij actuele discussie over levensbeëindiging boven de 70 jaar
* Heldere en evenwichtige gids in de vragen rond de laatste levensfase/li>
* Voorstel om bijtijds volmacht te regelen


Prof. dr. Doeke Post
Prof. dr. Doeke Post was vele jaren werkzaam als huisarts, werkte als adviseur van een ziekenfonds en was van 1992 tot 2004 hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde over uiteenlopende medisch-ethische thema’s en in 2009 verscheen van zijn hand het standaardwerk De derde weg.
Een analyse en toekomstvisie vanuit vijftig jaar ervaring in de zorgsector.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Doeke Post
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789021142708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99