De dokter en digitalisering (e-Book)

Prijs € 49,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

EPUB met digitaal watermerk | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek creëert een overzicht voor zorgprofessionals, beleidsmakers en patiënten van de belangrijkste ontwikkelingen van de digitalisering in de zorg. De zorg wordt anders georganiseerd en het beroep van de zorgprofessional verandert ingrijpend. Het boek geeft handvatten om met veranderende zorgprocessen om te gaan, (bijvoorbeeld met nieuwe e-healthtoepassingen), maar plaatst deze veranderingen ook in perspectief. De dokter en digitalisering laat daarnaast zien hoe de verhouding tussen zorgprofessional en patiënt is veranderd. De tijd van paternalistische zorgverlening is voorbij en heeft plaatsgemaakt voor een wereld waarin de patiënt centraal staat en zelf de regie heeft. Dit vraagt om andere vaardigheden van zowel de arts als patiënt. De dokter en digitalisering geeft achtergrond bij innovatie in de zorg, reflecteert op ethische dilemma’s die hiermee samenhangen en beschrijft mogelijkheden waarmee de patiëntervaring van onze zorgverlening verbeterd kan worden. Iris Verberk-Jonkers (internist-nefroloog en CMIO van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam) en Felix Kreier (kinderarts en CMIO van het OLVG in Amsterdam) zijn de redacteuren. Verschillende zorgprofessionals werkten mee aan het boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036821612
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
5985934 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
179

Beschrijving

Dit boek creëert een overzicht voor zorgprofessionals, beleidsmakers en patiënten van de belangrijkste ontwikkelingen van de digitalisering in de zorg. De zorg wordt anders georganiseerd en het beroep van de zorgprofessional verandert ingrijpend. Het boek geeft handvatten om met veranderende zorgprocessen om te gaan, (bijvoorbeeld met nieuwe e-healthtoepassingen), maar plaatst deze veranderingen ook in perspectief.

De dokter en digitalisering laat daarnaast zien hoe de verhouding tussen zorgprofessional en patiënt is veranderd. De tijd van paternalistische zorgverlening is voorbij en heeft plaatsgemaakt voor een wereld waarin de patiënt centraal staat en zelf de regie heeft. Dit vraagt om andere vaardigheden van zowel de arts als patiënt.

De dokter en digitalisering geeft achtergrond bij innovatie in de zorg, reflecteert op ethische dilemma’s die hiermee samenhangen en beschrijft mogelijkheden waarmee de patiëntervaring van onze zorgverlening verbeterd kan worden.

Iris Verberk-Jonkers (internist-nefroloog en CMIO van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam) en Felix Kreier (kinderarts en CMIO van het OLVG in Amsterdam) zijn de redacteuren. Verschillende zorgprofessionals werkten mee aan het boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036821612
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
5985934 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
179

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99