De derde toekomst

spanning rond klimaat en complexiteit

Prijs € 21,95

Niet beschikbaar

Govert Geldof

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, over enkele jaren. Wereldleiders moeten een keuze maken tussen twee scenario's: het DUUR- of het VEER-scenario, gefundeerd op twee totaal verschillende visies op duurzame ontwikkeling. De keuze heeft consequenties voor miljarden mensen op aarde. Ze komen er niet uit. Ook wetenschappers laten het afweten. Geen van de scenario's is objectief gezien de beste. Daarom wordt de volledige verantwoordelijkheid op het bordje gelegd van Ody van der Zee, een man van bijna 49 jaar die samen met zijn vrouw Marie een pension runt nabij Oosterend op Terschelling. Voor 22 juni 24 uur, als drie tijdlijnen samensmelten en het onweer losbarst na drie zomerse dagen, moet hij zijn keuze bekend maken. Kiest hij voor het DUUR- of voor het VEER-scenario?Van der Zee neemt de opdracht serieus en gaat samen met zijn vrouw Marie en zijn vrienden op onderzoek uit. Gaandeweg wordt duidelijk dat ze niet een beslissing nemen over een systeem waarbij ze op afstand staan, als buitenstaanders. Ze zijn er zelf een onderdeel van. De belangen zijn groot en er komen dan ook steeds meer mensen op het eiland die linksom of rechtsom proberen van der Zee's keuze te beïnvloeden. En als zijn vriend Henk de Vries ontdekt dat er een derde keuzemogelijkheid is - een derde toekomst - blijkt dat hun levens in gevaar zijn. De schijnbaar eenvoudige opdracht blijkt een schier onmogelijke opgave te zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Govert Geldof
Uitgever
Eigenboekuitgeven.com
ISBN
9789492247391
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Dit verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, over enkele jaren. Wereldleiders moeten een keuze maken tussen twee scenario's: het DUUR- of het VEER-scenario, gefundeerd op twee totaal verschillende visies op duurzame ontwikkeling. De keuze heeft consequenties voor miljarden mensen op aarde. Ze komen er niet uit. Ook wetenschappers laten het afweten. Geen van de scenario's is objectief gezien de beste. Daarom wordt de volledige verantwoordelijkheid op het bordje gelegd van Ody van der Zee, een man van bijna 49 jaar die samen met zijn vrouw Marie een pension runt nabij Oosterend op Terschelling. Voor 22 juni 24 uur, als drie tijdlijnen samensmelten en het onweer losbarst na drie zomerse dagen, moet hij zijn keuze bekend maken. Kiest hij voor het DUUR- of voor het VEER-scenario?

Van der Zee neemt de opdracht serieus en gaat samen met zijn vrouw Marie en zijn vrienden op onderzoek uit. Gaandeweg wordt duidelijk dat ze niet een beslissing nemen over een systeem waarbij ze op afstand staan, als buitenstaanders. Ze zijn er zelf een onderdeel van. De belangen zijn groot en er komen dan ook steeds meer mensen op het eiland die linksom of rechtsom proberen van der Zee's keuze te beïnvloeden. En als zijn vriend Henk de Vries ontdekt dat er een derde keuzemogelijkheid is - een derde toekomst - blijkt dat hun levens in gevaar zijn. De schijnbaar eenvoudige opdracht blijkt een schier onmogelijke opgave te zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Govert Geldof
Uitgever
Eigenboekuitgeven.com
ISBN
9789492247391
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99