De Delftse methode voor docenten

didactiek gebruik en implementatie

Prijs € 39,90

Uitverkocht

Alied Blom

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met de Delftse methode leer je snel en doeltreffend Nederlands. Hoe doe je dat? Je leert vooral de meest gebruikte woorden en handige zinnetjes in een rijke context. Die kun je meteen in de praktijk gebruiken. Je kunt al na een paar lessen gesprek- jes voeren en goed antwoord geven op veel gestelde vragen. Een nieuwe taal leer je immers het beste door die taal zo veel mogelijk te gebruiken. Dat is de basis van de Delftse methode. Deze handleiding zal alle docenten overtuigen van de kracht van de methode. Het is een handreiking voor iedereen die ervan het fijne wil weten.InhoudDe handleiding is bedoeld voor docenten die weinig weten over de werking van de Delftse Methode (DM). De nadruk ligt op de mogelijkheden die het materiaal biedt voor conversatie, verdieping, grammaticale oefeningen en verschillende werkvormen. Ook is er aandacht voor succesfactoren en praktische problemen.We lichten alvast een tipje van de sluier op. De Delftse methode is gebaseerd op een paar principes die het doelmatig leren van een nieuwe taal waarborgen:* leer de meest frequente woorden;* leer woorden in een zinvolle context;* leer de regels van de taal door goed naar de voorbeelden in de grammatica te kijken;* leer de taal niet alleen door teksten te lezen, maar ook door veel te luisteren;* leer volgens een vast plan: teksten lezen, luisteren, over teksten praten, toets afleggen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alied Blom
Uitgever
Boom
ISBN
9789085069942
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Met de Delftse methode leer je snel en doeltreffend Nederlands. Hoe doe je dat? Je leert vooral de meest gebruikte woorden en handige zinnetjes in een rijke context. Die kun je meteen in de praktijk gebruiken. Je kunt al na een paar lessen gesprek- jes voeren en goed antwoord geven op veel gestelde vragen. Een nieuwe taal leer je immers het beste door die taal zo veel mogelijk te gebruiken. Dat is de basis van de Delftse methode. Deze handleiding zal alle docenten overtuigen van de kracht van de methode. Het is een handreiking voor iedereen die ervan het fijne wil weten.

Inhoud

De handleiding is bedoeld voor docenten die weinig weten over de werking van de Delftse Methode (DM). De nadruk ligt op de mogelijkheden die het materiaal biedt voor conversatie, verdieping, grammaticale oefeningen en verschillende werkvormen. Ook is er aandacht voor succesfactoren en praktische problemen.

We lichten alvast een tipje van de sluier op. De Delftse methode is gebaseerd op een paar principes die het doelmatig leren van een nieuwe taal waarborgen:

* leer de meest frequente woorden;
* leer woorden in een zinvolle context;
* leer de regels van de taal door goed naar de voorbeelden in de grammatica te kijken;
* leer de taal niet alleen door teksten te lezen, maar ook door veel te luisteren;
* leer volgens een vast plan: teksten lezen, luisteren, over teksten praten, toets afleggen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alied Blom
Uitgever
Boom
ISBN
9789085069942
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99