De Borstkankerbijbel

Feiten, portretten en verhalen

Prijs € 29,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Barbara Debusschere, Lieve Blancquaert

Hardback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

BorstkankerbijbelFeiten, portretten & verhalenLieve Blancquaert & Barbara DebusschereEén op de negen vrouwen in ons land krijgt ooit borstkanker. Terwijl de wetenschap steeds meer kans op genezing biedt, blijkt de kennis over borstkanker bij het grote publiek nog erg versnipperd te zijn. Zowel patiënten, hun omgeving als zorgverleners blijven met vragen zitten over de ziekte, over de impact ervan op onder meer zelfbeeld, relaties en seksualiteit en over hoe het leven verder moet na borstkanker.Terwijl bestaande publicaties vaak slechts deelaspecten van borstkanker behandelen of enkel getuigenissen bieden, geeft dit boek een ultiem totaaloverzicht, dat is gegroeid uit vele gesprekken met artsen, professoren, psychologen, patiënten en ex-patiënten.Deze 'bijbel' gidst patiënten, hun partners, familieleden en vrienden zonder taboes door het volledige proces van voor de diagnose tot na de behandeling. Alles komt aan bod: van zuiver wetenschappelijk informatie over borstkanker over de psychologische impact van de ziekte tot bestaande valkuilen en te doorprikken mythes. Feiten en cijfers worden afgewisseld met getuigenissen van patiënten, hun partners en kinderen, en de beste specialisten.Portretten van fotografe LieveBlancquaert geven de teksten van Barbara Debusschere (De Morgen)nog meer diepgang. Iedereen komt aan bod: van jong tot oud, van atheïst tot moslim, van vrouw tot man, van hoopvol tot ongeneeslijk ziek. Deze portretten en aangrijpende verhalen omvatten de hele waaier van borstkanker.Borstkankerbijbel is een tijdloos document voor een ziekte die helaas niet meteen zal verdwijnen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Barbara Debusschere, Lieve Blancquaert
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492677488
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

Borstkankerbijbel
Feiten, portretten & verhalen
Lieve Blancquaert & Barbara Debusschere

Eén op de negen vrouwen in ons land krijgt ooit borstkanker. Terwijl de wetenschap steeds meer kans op genezing biedt, blijkt de kennis over borstkanker bij het grote publiek nog erg versnipperd te zijn. Zowel patiënten, hun omgeving als zorgverleners blijven met vragen zitten over de ziekte, over de impact ervan op onder meer zelfbeeld, relaties en seksualiteit en over hoe het leven verder moet na borstkanker.
Terwijl bestaande publicaties vaak slechts deelaspecten van borstkanker behandelen of enkel getuigenissen bieden, geeft dit boek een ultiem totaaloverzicht, dat is gegroeid uit vele gesprekken met artsen, professoren, psychologen, patiënten en ex-patiënten.
Deze 'bijbel' gidst patiënten, hun partners, familieleden en vrienden zonder taboes door het volledige proces van voor de diagnose tot na de behandeling. Alles komt aan bod: van zuiver wetenschappelijk informatie over borstkanker over de psychologische impact van de ziekte tot bestaande valkuilen en te doorprikken mythes. Feiten en cijfers worden afgewisseld met getuigenissen van patiënten, hun partners en kinderen, en de beste specialisten.
Portretten van fotografe Lieve
Blancquaert geven de teksten van Barbara Debusschere (De Morgen)
nog meer diepgang. Iedereen komt aan bod: van jong tot oud, van atheïst tot moslim, van vrouw tot man, van hoopvol tot ongeneeslijk ziek. Deze portretten en aangrijpende verhalen omvatten de hele waaier van borstkanker.
Borstkankerbijbel is een tijdloos document voor een ziekte die helaas niet meteen zal verdwijnen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Barbara Debusschere, Lieve Blancquaert
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492677488
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99