De beroepsbekwame mentor

het ontwikkelen van begeleidingsdeskundige professionaliteit

Prijs € 61,25

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

John Tressel

Paperback | Juli 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De mentor is de aangewezen persoon om studentbegeleiding vorm te geven in de school en dit op een adequate manier uit te voeren. Hij voert begeleidingsgesprekken en ondersteunt de student bij het maken van allerlei keuzes in de studieloopbaan. Vanwege zijn pluriforme taak is de mentor als geen ander in staat om de student vanuit verschillende invalshoeken en bij steeds weer andere ontwikkelingsthema's te begeleiden.Begeleiden als professioneel handelen kan niet los worden gezien van de persoon die de begeleiding uitvoert. De beroepsbekwame mentor is geschreven om leraren (in opleiding) te inspireren hun taak als mentor adequaat uit te voeren. Het boek geeft de mentor instrumenten in handen voor succesvol begeleidingswerk. Het gaat niet zozeer om de vraag 'wat te doen?', maar vooral 'hoe te doen?' Aan de orde komen onderwerpen als begeleiden in een pedagogische context, lastige begeleidingsthema's die speciale aandacht vragen en valkuilen in het begeleidingswerk.Dit boek is geschikt voor leraren in opleiding en mentoren die werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs en het middelbaar en hoger beroepsonderwijs.John Tressel werkt als lerarenopleider en onderwijskundige bij de opleiding Pedagogiek van het Domein Onderwijs en Opvoeden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
John Tressel
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059318298
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De mentor is de aangewezen persoon om studentbegeleiding vorm te geven in de school en dit op een adequate manier uit te voeren. Hij voert begeleidingsgesprekken en ondersteunt de student bij het maken van allerlei keuzes in de studieloopbaan. Vanwege zijn pluriforme taak is de mentor als geen ander in staat om de student vanuit verschillende invalshoeken en bij steeds weer andere ontwikkelingsthema's te begeleiden.

Begeleiden als professioneel handelen kan niet los worden gezien van de persoon die de begeleiding uitvoert. De beroepsbekwame mentor is geschreven om leraren (in opleiding) te inspireren hun taak als mentor adequaat uit te voeren. Het boek geeft de mentor instrumenten in handen voor succesvol begeleidingswerk. Het gaat niet zozeer om de vraag 'wat te doen?', maar vooral 'hoe te doen?' Aan de orde komen onderwerpen als begeleiden in een pedagogische context, lastige begeleidingsthema's die speciale aandacht vragen en valkuilen in het begeleidingswerk.
Dit boek is geschikt voor leraren in opleiding en mentoren die werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs en het middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

John Tressel werkt als lerarenopleider en onderwijskundige bij de opleiding Pedagogiek van het Domein Onderwijs en Opvoeden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
John Tressel
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059318298
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99