De benadeelde in milieu- en gezondheidszaken

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 27 april 2011 heeft de zesde themadag van het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid plaatsgevonden met als thema "De benadeelde in milieu- en gezondheidzaken". In dit kennisdocument vindt u de bijdragen van de sprekers van die themadag.De inleiding is verzorgd door mr. A. de Lange MPA. Prof. mr. drs. F.C.M.A. Michiels, mr. J.H.G. van den Broek en mr. A.H.J. van den Biesen belichten de positie van de benadeelde in milieuzaken vanuit bestuursrechtelijk perspectief. Prof. mr. Th. A. de Roos en mr. F.P.E. Wiemans stellen de positie van de benadeelde in het milieustrafrecht aan de orde. Mr. R. van den Munckhof bespreekt de mogelijkheden voor schadevergoeding en schadecompensatie in milieuschadezaken. In de bijdragen van prof. mr. J.B.M. Vranken en prof. mr. drs. G. de Groot wordt het thema in een civielrechtelijk kader geplaatst.Mr. A. de Lange MPA is voorzitter van de sector strafrecht van het gerechtshof 's-Hertogenbosch en coördinator van het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid.Prof. mr. drs. F.C.M.A. Michiels is hoogleraar bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg.Mr. J.H.G. van den Broek is senior Legal Counsel VNO-NCW - MKB-Nederland.Mr. A.H.J. van den Biesen is advocaat bij Van den Biesen Boesveld Advocaten te Amsterdam.Prof. mr. Th. A. de Roos is hoogleraar Straf(proces)recht aan de Universiteit van Tilburg en raadsheer gerechtshof 's-Hertogenbosch.Mr. F.P.E. Wiemans is raadsheer in het gerechtshof te 's-Hertogenbosch.Mr. R. van den Munckhof is senior juridisch medewerker bij het gerechtshof te 's-Hertogenbosch en coördinerend wetenschappelijk medewerker Kenniscentrum Milieu en Gezondheid.Prof. mr. J.B.M. Vranken is hoogleraar methodologie van het privaat recht aan de Universiteit van Tilburg.Prof. mr.drs. G. de Groot is senior rechter in de rechtbank Amsterdam en bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Kenniscentrum milieu en gezondheid
ISBN
9789058507556
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Beschrijving

Op 27 april 2011 heeft de zesde themadag van het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid plaatsgevonden met als thema "De benadeelde in milieu- en gezondheidzaken". In dit kennisdocument vindt u de bijdragen van de sprekers van die themadag.

De inleiding is verzorgd door mr. A. de Lange MPA. Prof. mr. drs. F.C.M.A. Michiels, mr. J.H.G. van den Broek en mr. A.H.J. van den Biesen belichten de positie van de benadeelde in milieuzaken vanuit bestuursrechtelijk perspectief. Prof. mr. Th. A. de Roos en mr. F.P.E. Wiemans stellen de positie van de benadeelde in het milieustrafrecht aan de orde. Mr. R. van den Munckhof bespreekt de mogelijkheden voor schadevergoeding en schadecompensatie in milieuschadezaken. In de bijdragen van prof. mr. J.B.M. Vranken en prof. mr. drs. G. de Groot wordt het thema in een civielrechtelijk kader geplaatst.

Mr. A. de Lange MPA is voorzitter van de sector strafrecht van het gerechtshof 's-Hertogenbosch en coördinator van het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid.
Prof. mr. drs. F.C.M.A. Michiels is hoogleraar bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg.
Mr. J.H.G. van den Broek is senior Legal Counsel VNO-NCW - MKB-Nederland.
Mr. A.H.J. van den Biesen is advocaat bij Van den Biesen Boesveld Advocaten te Amsterdam.
Prof. mr. Th. A. de Roos is hoogleraar Straf(proces)recht aan de Universiteit van Tilburg en raadsheer gerechtshof 's-Hertogenbosch.
Mr. F.P.E. Wiemans is raadsheer in het gerechtshof te 's-Hertogenbosch.
Mr. R. van den Munckhof is senior juridisch medewerker bij het gerechtshof te 's-Hertogenbosch en coördinerend wetenschappelijk medewerker Kenniscentrum Milieu en Gezondheid.
Prof. mr. J.B.M. Vranken is hoogleraar methodologie van het privaat recht aan de Universiteit van Tilburg.Prof. mr.drs. G. de Groot is senior rechter in de rechtbank Amsterdam en bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Kenniscentrum milieu en gezondheid
ISBN
9789058507556
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99