De behandeling van onderscheiden typen brandstichters

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onderzoek in verschillende Nederlandse forensisch psychiatrische centra laat zien dat drie groepen brandstichters bestaan, te weten zij die emoties afreageren, daders die tot brandstichting overgaan uit persoonlijke woede en doelbewuste brandstichters gericht op het nemen van wraak of het verkrijgen van hulp of aandacht. De overeenkomsten en verschillen tussen deze drie groepen dienen als aanknopingspunt voor een gedifferentieerd behandelprogramma. Die behandeling dient zich vooral te richten op (vuurgerelateerde) zaken zoals ongezonde interesse in vuur, gebrek aan sociale vaardigheden, emotieregulatie en coping en het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Rekening houdend met de specifieke kenmerken van de drie subgroepen is een behandelprogramma beschreven voor brandstichters.In dit boek zijn werkwijzen beschreven die bruikbaar zijn in de spreekkamer van de therapeut en in de afdeling van de kliniek waar deze forensisch psychiatrische patiënten in behandeling zijn. Onderzoek en klinische praktijk hebben immers geleerd dat ook de behandeling van brandstichters maatwerk vraagt en dat een gedifferentieerde populatie brandstichters een gedifferentieerd aanbod aan behandeling vereist.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolf Productions
ISBN
9789462403352
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Beschrijving

Onderzoek in verschillende Nederlandse forensisch psychiatrische centra laat zien dat drie groepen brandstichters bestaan, te weten zij die emoties afreageren, daders die tot brandstichting overgaan uit persoonlijke woede en doelbewuste brandstichters gericht op het nemen van wraak of het verkrijgen van hulp of aandacht. De overeenkomsten en verschillen tussen deze drie groepen dienen als aanknopingspunt voor een gedifferentieerd behandelprogramma. Die behandeling dient zich vooral te richten op (vuurgerelateerde) zaken zoals ongezonde interesse in vuur, gebrek aan sociale vaardigheden, emotieregulatie en coping en het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Rekening houdend met de specifieke kenmerken van de drie subgroepen is een behandelprogramma beschreven voor brandstichters.

In dit boek zijn werkwijzen beschreven die bruikbaar zijn in de spreekkamer van de therapeut en in de afdeling van de kliniek waar deze forensisch psychiatrische patiënten in behandeling zijn. Onderzoek en klinische praktijk hebben immers geleerd dat ook de behandeling van brandstichters maatwerk vraagt en dat een gedifferentieerde populatie brandstichters een gedifferentieerd aanbod aan behandeling vereist.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolf Productions
ISBN
9789462403352
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99